Tahliye Kira Tespiti ve Kira Alacağı Davaları Celal Erdoğan  - Kitap

Tahliye Kira Tespiti ve Kira Alacağı Davaları

1. Baskı, 
Temmuz 2000
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1651
Barkod:
9789753471558
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yargıtay VI. Hukuk Dairesi Onursal Başkanı Celal Erdoğan'ın kaleme aldığı Tahliye, Kira Tespiti ve Kira Alacağı Davaları isimli kitap onuncu baskısını yaparak, hukuk kitapları arasında bir rekora ulaşmıştır.
Bu baskıda da öncekilerin düzeni esas alınmış, okurların elde etmek istedikleri bilgilere anında ulaşabilmeleri için, ilgili maddeler metin olarak ele alınmış, bunu takiben bunların sade bir dille açıklaması yapılmış, daha sonra o konu ile ilgili Yargıtay İçtihadı Birleştirme, Hukuk Genel Kurulu ve Daire Kararları, tarihleri itibariyle eskiden başlayıp yeniye doğru gelen bir akış içinde sıralanmıştır. Kitaba mümkün olduğu kadar çok karar alınmış, aynı görüşü kapsayan değişik tarihli kararlara yer verilmiştir.
Sıralamada kararların içeriğinin öz olarak baş kısımlarda belirtildiği, yazarın görüşlerine aykırı olan kararların eleştirisinin yapıldığı ve çelişkili kararların notlar halinde okuyucunun dikkatine sunulduğu kitap; Kira Tespiti ve Kira Alacağı Davaları ile ilgilenen tüm hukukçular için vazgeçilmez bir kaynak niteliği taşımaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tahliye Davalarında Görev, Yetki ve Zamanaşımı
.
Kiracının Kiracısı – Kiranın Devri
.
Kira Bedeli ve Süresi
.
Tahliye Davalarında Derdestlik İddiası
.
Tahliye Davalarının Usul Kuralları
.
Borçlar Yasasının Adi Kira Sözleşmesiyle İlgili Maddeleri
.
Sözleşmeye Aykırılık – Temerrüt – Hasılat Kirası
.
İcra İflas Yasasına Göre Taşınmaz Mal Tahliyesi
.
Kira Tespiti Davaları