HGK Serisi Taşınmaz Hukuku Hakkında Hukuk Genel Kurulu Kararları 2022 Prof. Dr. Şebnem Akipek Öcal, Aydan Düzgünkaya  - Kitap
HGK Serisi

Taşınmaz Hukuku Hakkında Hukuk Genel Kurulu Kararları 2022

1. Baskı, 
Şubat 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
778
Barkod:
9786259853000
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
840,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yargıtay uygulaması, özellikle Hukuk Genel Kurulu tarafından verilen kararlar, pek çok hukukçu için hem yol gösterici hem de yönlendirici bir niteliği haizdir. Bu nedenle tüm hukukçular, mesleki gelişimlerini sağlarken çalıştıkları alanlara yönelik akademik okumalar yaparken bir yandan da uygulamayı takip etmek durumundadırlar. İşte bu nedenle, Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından 2022 yılı içinde verilmiş güncel kararların tamamını derlemeye karar verdik.
Bu karar doğrultusunda; Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından 2022 yılı içerisinde verilmiş 2000 civarı karar incelenerek bu kararlar, öncelikle hukuk alanlarına göre kategorize edildi. İşbu kitap, incelenen kararlar içinde Taşınmaz Hukukuna ilişkin açıklamaların yer aldığı toplam 320 karar tespit edilerek oluşturuldu. Ancak bir kısım kararların içerikleri ve konuya ilişkin olarak yapılan hukuki açıklamaların benzerlikleri/aynılığı dikkate alınarak, bu tür kararlardan sadece bir tanesinin tam metni kitaba alınıp, benzer içerikteki diğer karar künyelerine dipnot olarak yer verildi.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tapu İptali ve Tescil Davaları (Tescile Zorlama ve Sicilin Düzeltilmesi Davaları)
.
Tazminat ve Alacak Davaları
.
Müdahale, Eski Hale Getirme ve Ecrimisil Davaları
.
Ortaklığın Giderilmesi Davaları
.
Arsa Payı İnşaat Sözleşmesinden Doğan Davalar (sadece 1 karar)
.
Kat Mülkiyeti Hukukundan Kaynaklı Davalar
.
Kadastro Davaları
.
Kamulaştırma Davaları
.
Şerh Tesis ve Terkin Talepleri
.
Yargılama Usulü