SPK Lisanslama Sınavlarına Hazırlık Düzey 1 Tüm Konular Soru Bankası Prof. Dr. Adalet Hazar, Doç. Dr. Şenol Babuşcu  - Kitap
SPK Lisanslama Sınavlarına Hazırlık

Düzey 1 Tüm Konular Soru Bankası

2. Baskı, 
Ocak 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
209
Barkod:
9786059048415
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
395,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ülkemizde finansal piyasaların gelişmesi ile birlikte birçok alanda uluslararası düzenlemelere uyum konusunda adımlar atılmaya başlanılmıştır. Bu kapsamda, sermaye piyasası kurumlarında ve halka açık ortaklıklarda çalışanların mesleki yeterliliklerini, bilgi ve becerilerini tespit etmek amacıyla 2002 yılı Eylül ayında başlanılan Lisanslama Sınavları, Aralık 2014 itibariyle yeni bir düzenlemeye tabi tutulmuştur.
Yeni düzenleme çerçevesinde 8 farklı türde lisans belirlenmiştir. Her lisans türünde çeşitli konu başlıkları yer almaktadır. Düzey 1 Tüm Konular kapsamında yer alan konular "Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları, Sermaye Piyasası Araçları - 1, Yatırım Kuruluşları ve Takas, Saklama ve Operasyon İşlemleri" dir. Bu kitap, sınav kapsamında yer alan tüm başlıkları içerecek şekilde hazırlanan çözümlü soruların yer aldığı sınavlar ile cevaplı testlerden oluşan deneme sınavlarını kapsamaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dar Kapsamlı Sermaye Piyasası Mevzuatı ve Meslek Kuralları
.
Sermaye Piyasası Araçları–1
.
Yatırım Kuruluşları
.
Takas, Saklama ve Operasyon İşlemleri
Kitapla İlgili Kategoriler