Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:11  Rechtsbrücke Aralık 2016 Prof. Dr. Yener Ünver

Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:11 Rechtsbrücke

Aralık 2016

1. Baskı, 
Aralık 2016
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
332
Barkod:
2146974116120
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
57,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Hukuk Köprüsü (Rechsbrücke) Dergisi'nin, sekreterya da ki değişiklikten kaynaklı 2 aylık bir gecikmeyle, 11. sayısıyla ve içeriğindeki ilginç konularla yeniden karşınızdayız. Alman Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, yıl içinde yayınladığı diğer bilimsel eserler yanında, yayın organı bu dergiyle Türk ve Alman hukukçular arasında bir işbirliği köprüsü olmaya devam etmektedir.
Bu sayıda, Hukuk Devleti İlkesi, Adalet, Tıbbi Müdahaleler ile İlgili Hasta Talimatı, Cinsel Suçlar, Delil Yasakları, Alman Genel Eşit İşlem Kanunu, Tehlikenin Önlenmesi ve Ceza Hukukunun Sınırları, Uluslararası Ceza Hukuk ve Milli Mahkemelerin Yetkisi, İnancın Kötüye Kullanılması, TISA Anlaşması Tasarısı, Dini Tolerans ve Yabancı Devletlere Karşı Suçlar konularına ilişkin bilimsel makale ve mahkeme kararları iki dilde okuyucuya sunulmaktadır.
Ürün Konu Başlıkları
.
Almanya'da Şeklî Hukuk Devleti İlkesi, Prof. Dr. Paul TIEDEMANN (Çev.: Doç. Dr. Erdal YERDELEN)
.
Tehlikenin Yoğunluğu ve İsabetli Hüküm Kurma Yetisi Bir Rasyonelleştirme Denemesi, Prof. Dr. Paul TIEDEMANN (Çev.: Arş. Gör. Kerem ÖZ)
.
Genel Eşit İşlem Yasası –Kısa Bir Giriş– Yrd. Doç. Dr. Dr. Altan HEPER
.
Genel Eşit İşlem Kanunu – Allgemeines Gleichbehandlungsgesetz, (Çev.: Yrd. Doç. Dr. Dr. Altan HEPER)
.
Tehlikenin Önlenmesinde Ceza Hukukunun Sınırları – Yeni Bir Düşman Ceza Hukuku Hakkında Tartışmalar, Prof. Dr. Bernd HEINRICH (Çev.: Arş. Gör. Merve Selin ŞOHOĞLU)
.
Dini Hoşgörünün Öncüsü Olarak Ceza Hukuku? Prof. Dr. Brian VALERIUS (Çev. Arş. Gör. Şölen ÇAKIROĞLU)
.
Dünya Ceza Hukuku – Uluslararası Hukukun Anayasallaştırılmasının Unsuru mudur? Prof. Dr. Matthias KNAUFF (Çev.: Arş. Gör. Zehra BAŞER DOĞAN)
.
Güveni Kötüye Kullanma Suçunda Ceza Hukukunun Sınırları (Alman Ceza Kanunu Prg. 266), Dr. Jan C SCHUHR (Çev.: Arş. Gör. Şölen ÇAKIROĞLU)
.
KANUN TASARISI Alman Hükümetinin Yabancı Devletlere Karşı Suçların Reformuna İlişkin Bir Kanun Tasarısı, (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
BAD Kreuznach Eyalet Mahkemesi 2. Büyük Ceza Dairesi'nin 09.11.2015 Tarih ve 2 Qs 107–15 Sayılı Kararı, (Çev.: Av. Sıla ORAL)
.
Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin 12.11.2015 Tarih ve 311–15 Sayılı Kararı, (Çev.: Av. Sıla ORAL)
.
Yaşamı Uzatan Tedbirlerin Kesilmesiyle İlgili Olarak Tedbir Alma Yetkisine ve Hasta Tasarrufuna İlişkin Talepler, (Çev.: Av. Sıla ORAL)
.
Planlanan "TISA" Antlaşması Tasarısı, Selin AK