Vergi Hukukunda Ekonomik Yaklaşım Doç. Dr. mustafa Akkaya  - Kitap

Vergi Hukukunda Ekonomik Yaklaşım

2. Baskı, 
Haziran 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
124
Barkod:
9786056278044
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çalışma, üç bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde, vergi normunun uygulanma süreci, vergi borcunu etkileme çabaları, bu çabaların özel hukuk işlemlerinde yoğunlaşma nedenleri ve Özel hukuk işlemlerinin vergisel saiklerle biçimlendirilmesi, ekonomik yaklaşımın işlevi, Türk ve Alman huku-kundaki gelişimi ve vergi hukukundaki konumu üzerinde durulmuştur.
Çalışmanın ikinci bölümü, ekonomik yaklaşımın alt başlıklarından birini oluşturan "ekonomik yorum"a ilişkindir. Bu bölümde, vergi normlarının yorumu, yorum yöntemleri, bu yöntemler arasındaki ilişkiler, vergi yasalarında boşluk ve doldurulması konuları incelenmiş; daha sonra da ekonomik yorum, ekonomik yorumun yorum teorisindeki konumu, ekonomik yorumun uygulanma koşulları ve sınırları ele alınmıştır.
Üçüncü Bölümde vergi normunun uygulanmasında somut maddi olayın (vergiyi doğuran olay) saptanması ve nitelenmesi, bu çerçevede özel hukuk işlemlerinin vergi yasaları karşısındaki konumu ve vergi yasalarını dolanmaya yönelik özel hukuk işlemleri (peçeleme) incelenmektedir. Sonuç kısmında çalışma neticesinde ulaşılan sonuçlar özetlenmiştir.
(Girişten)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Vergi Normlarının Uygulanması, Vergi Borcunu Etkileme Çabaları ve Ekonomik Yaklaşım
.
Vergi Normunun Yorumunda Ekonomik Yaklaşım
.
Vergi Doğuran Olayın Saptanmasında Ekonomik Yaklaşım
Kitapla İlgili Kategoriler