Yeni Yüzyılda Yeni Dünya Politikası Prof. Dr. Karl Kaiser, Prof. Dr. Hans Peter Schwarz  - Kitap

Yeni Yüzyılda Yeni Dünya Politikası

1. Baskı, 
Nisan 2005
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
553
Barkod:
9789758159260
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
25,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Almanya'nın dış politika konularında duayenleri sayılan iki önemli akademisyenin, Prof. Karl Kaiser ve Prof. Hans- Peter Schwarz, tam 45 yazarı bir araya getirerek yazdıkları “Yeni Yüzyılda Yeni Dünya Politikası'' yayınlandığı dönemde ''zamanın ruhunu'' yansıtması bakımından olağanüstü önemdeki bir çalışmadır. Soğuk Savaşın bitip Yeni Dünya Düzeni tartışmalarının gündeme damgasını vurduğu bir dönemde yapılan bu çalışma, tüm dünyadaki akademik çevrelerde büyük bir etki yapmıştı. Özellikle Almanya merkezli bir bakış açısının hakim olduğu bir çalışma olarak görülsede ülkemizdeki aşırı bir şekilde etkili olan ABD merkezli bakış açılarına bir denge sağlayacak ve ''eski Avrupa'nın'' nasıl düşündüğünü ortaya koyması ve 'Ortak Avrupa aklının'' nasıl oluştuğunu göstermesi açısından ilginç bir çalışmadır.
11 Eylül saldırılarından sonra özellikle transatlantik ilişkilerin yaşanan gerginlik, siyasi ve askeri değerlerin nasıl bir farklı yorumlanma süreci yaşadığı ve ABD'nin tek merkezli bir dünya anlayışının Avrupa tarafından niçin kabul edilemediğini ve edilmeyeceğini bu eser açıkça ortaya koymaktadır. Ama asıl önemli olan Soğuk Savaş sonrası Avrupa tarihinin en kritik yıllarını oluşturan bu 90'lı yılların ilk yarısının hangi tartışmalara eşlik ettiğini göstermesi açısından da bu eserin önemi çok büyüktür. O nedenle, eseri Türkçe'ye kazandıran Sayın Müjdat Kayayerli çok önemli bir akademik katkıda bulunmuştur.
Türkiye'nin tam da bu sıralarda Avrupa Birliğinden tam üyelik müzakereleri için tarih aldığı 17 Aralık 2004 Brüksel zirvesi kararı ile yeni bir tarih yorumuna ve anlayışına gereksinim duyduğu şu günlerde bu kitabın yayınlanması zamanlama açısından da önem taşımaktadır. Türk okuyucusuna yeni vizyonlar ve yeni algılama biçimleri getireceği tartışmasızdır. Özellikle Avrupa'nın ''nasıl düşündüğü ve tarihi yorumladığı'' konusundaki çalışma niteliği de taşıyan bu eser, şüphesiz herkesin kütüphanesinde bulunması gereken bir başyapıt niteliğindedir.