Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:6  Rechtsbrücke Prof. Dr. Yener Ünver

Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:6 Rechtsbrücke

1. Baskı, 
Temmuz 2014
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
463
Barkod:
2146974114065
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
55,50
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Hukuk Köprüsü'nün (Rechtsbrücke) yeni sayısıyla hukukçuların karşısına yeni bir heyecanla çıkmış bulunmaktayız. Dergimizin her basısı gün geçtikçe daha çok ilgi görmekte ve bu talep doğrultusunda genç hukukçu arkadaşlarımızla her sayıyı bir öncekinden biraz daha iyi bir biçimde geliştirerek yayınlamaktayız.
Bu sayıda yine çeşitli hukuk alanlarına ilişkin güncel konu ve hukuksal sorunlarla ilgili yazılar yer almaktadır. Örneğin, siyasi partilerle ilgili olarak katı orantılılık ilkesi, federal polis açısından yardım yükümlülüğüne ilişkin hükümlerin Anayasaya aykırılığı, mülkiyetin bir cüzü olarak binaya giriş kapısının konumu, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde yüzde üç barajının Anayasaya aykırılığı, noter uygulamasında tüketici kredisi, bilgisayar dolandırıcılığı, dini usullere uygun hayvan kesimi, çocukla kişisel ilişkide bulunma ve velayet hakları, kira sözleşmelerinde süre sorunu, bankaların satışından doğan kurumlar vergisi kaçağı, bankaların otomatik vezne cihazlarından kaynaklanan harç sorunu, altın depo hesapları, banka teminat mektuplar, bankalar ve vergi kaçakçılığı, tek satıcılık sözleşmesi ve reklam giderleri, akreditifle ilgili uluslararası kurallar, biyolojik babanın çocukla ilişkisi ve aile içindeki konumu ile delillerin irat ve ikamesi talebi gibi çok çeşitli ve önemli konular ele alınmıştır.
Bu sayıda bilimsel makaleler yanında önemli yargı kararlarına da yer verilmiştir. Önümüzdeki sayıdan itibaren Alman yargı kararları yanında önemli ve güncel Türk yargı kararları da olanaklar dahilinde iki dilde hukukçuların yararlanmasına dergimiz aracılığıyla sunulacaktır.
(Önsözden)
Ürün Konu Başlıkları
.
Federal Anayasa Mahkemesi'nin (26.02.2014 tarihli ve 2BvE 2–13 sayılı) Kararı, (Çev.: Arş. Gör. Alexandra Deniz ÜNER)
.
Federal Anayasa Mahkemesi ("Basın Ofisi") Basın Açıklaması Sy. 60–2013, 9 Ekim 2013 17 Eylül 2013 Kararı, (Çev.: Arş. Gör. Alev DİLBER)
.
Türk ve Federal Alman Anayasa Yargısında Geçici Tedbir Kararına Genel Bir Bakış, Arş. Gör. Ahmet Mert DUYGUN
.
Karlsruhe'den Hayvan Kesilmesi İçin Yeşil Işık, Arş. Gör. Selen Ö. ELBAN
.
Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin 01.10.2013 – 3 StR 135–13 Tarih ve Sayılı Kararı, (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Alman Federal Anayasa Mahkemesi'nin 4 Aralık 2013 Tarih ve BvR 1154–10 Sayılı Kararı, (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin 28 Mayıs 2013 Tarihli ve 3 Str 80–13 Sayılı Kararı (Duisburg Eyalet Mahkemesi), (Çev.: Arş. Gör Ahmet Mert DUYGUN)
.
Federal Polisin Tıbbi Tedavi ve Bakım Hizmetlerine Dair Düzenlemesinin Anayasaya Uygunluğu, (Çev.: Yrd. Doç. Dr. Ramazan Barış ATLADI)
.
Resim Üzerinde Hak: Ünlü Birinin Fotoğrafı ve Tesadüfen Bikinili Bir Bayanın Bu Resimde Görünmesi, Yazan ve Çeviren: Yrd. Doç.Dr. Gülsün Ayhan AYGÖRMEZ UĞURLUBAY
.
Karlsruhe Yüksek Eyalet Mahkemesi'nin, 13.02.2014 Tarihli ve 18 UF 58–13 Sayılı Kararı, (Çev.: Av. Sıla ORAL)
.
Kiracının İsteğiyle Kira Sözleşmesinin Azami 13 Yıla Kadar Taahhüt Edilmesi – Tamamlayıcı Sözleşme Yorumu Aracılığıyla Geçersiz ve Opsiyonlu Süre Tayini Anlaşmasının Feshinden Feragat, (Çev.: Av. Sıla ORAL)
.
Noter Uygulamasında Tüketici Kredisi Hukuku, Dr. Niklas Patrick MAIROSE
.
Ortak Mülkiyet Olarak Kabul Edilen Daire Giriş Kapısı ve İç Tarafının Boyanması (Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin 25.10.2013 tarihli ve VZR 212–12 Sayılı Kararı), (Çev.: Merve ALKAN)
.
Bankaların Otomatik Vezne Cihazları (ATM) ve Bu Cihazlardan Kaynaklanan Maliye ve Belediye Harçları Sorunları, Av. Ünal SOMUNCUOĞLU
.
Banka Teminat Mektuplarına İlişkin Bazı Sorunlar, Av. Ünal SOMUNCUOĞLU
.
492 Sayılı Kanun'un 123. Maddesi'ne Göre Harca Tabi Olmayan İşlemlere İlişkin Değerlendirme Bazı Bankalar ve Vergi Kaçırma 492 Sayılı Kanun'un 123. Maddesi'ne Göre İcra, Yargı, Tapu ve Noterde Yapılan İşlemlerin Harca Tabi Olmadığı Konusunda Değerlendirme, Av. Ünal SOMUNCUOĞLU
.
Banka Teminat Mektuplarına İlişkin Bir Yargıtay Hukuk Genel Kurulu Kararı Eleştirisi, Av. Ünal SOMUNCUOĞLU
.
Bankalarda Açılan Altın Depo Hesapları, Av. Ünal SOMUNCUOĞLU
.
Bankaların Şüpheli Alacaklarının Varlık Yönetimi Şirketlerine Satılmasından Doğan Kurumlar Vergisi Kaçağı, Av. Ünal SOMUNCUOĞLU
.
Tek Satıcılık Sözleşmesinin Feshi Halinde Özellikle Reklam Giderlerinin Üreticiden Talep Edilmesi ve Bir Yargıtay Kararı, Av. Ünal SOMUNCUOĞLU
.
Akreditifle İlgili Uluslararası Yeknesak Kuralların (ICC 600 Sayılı Broşür Hükümleri) Yeni Borçlar Kanunu Karşısında Uygulanabilirlik Ölçüsü –2–, Av. Ünal SOMUNCUOĞLU