Muhasebe Denetiminde Örnek Olaylar Doç. Dr. Eymen Gürel  - Kitap

Muhasebe Denetiminde Örnek Olaylar

1. Baskı, 
Mart 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
166
Barkod:
9786059221399
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
95,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Denetim muhasebe bilgilerinden yararlanacak olan karar alıcılar için hayati öneme sahip olan bir süreçtir. Bu süreç müşterinin seçilmesi ve işin kabulü ile başlar, raporun tamamlanması ile son bulur. Kitap, denetim mesleğine ve bu sürece ilgi duyanlar için hazırlanmıştır.
Hazırlık süreci 2011 yılı içerisinde Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından yürütülen denetçi eğitimleri ile başlamış. Bunu, 2013-2015 yılları arasında Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetimi Standartları Kurulu (KGK)'nun çıkardığı bağımsız denetim yönetmeliğinin geçici 1 inci maddesi çerçevesinde yapılan geçiş dönemi eğitimleri takip etmiş. Verilen tüm eğitimlerde serbest muhasebeci mali müşavir ve yeminli mali müşavirler ile örnek olay çalışması yapma fırsatı elde edilmiş.
Tüm bu eğitimler sırasında elde edilen tecrübeler, örnek olayın doğası ile ilgili geri dönüşler ve katılımcıların kendi başlarından geçen olaylar kitabın omurgasını oluşturmuştur. Aynı zamanda Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin bağımsız denetim raporlarından da şirket isimleri değiştirilerek yararlanılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Örnek Olay Yöntemi
.
Denetimle İlgili Örnek Olaylar