Sermaye Piyasasında Yatırım Hizmet ve Faaliyetleri, Krediler ile Teminat Sözleşmeleri Prof. Dr. Ali İhsan Karacan  - Kitap

Sermaye Piyasasında Yatırım Hizmet ve Faaliyetleri, Krediler ile Teminat Sözleşmeleri

1. Baskı, 
Kasım 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
470
Barkod:
9786053159551
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
670,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Sermaye piyasası temelde fon arzedenleri, fon talep edenleri, birbirleriyle karşılaştıran, onları buluşturan, onların biribirleriyle iş yapmalarını sağlayan kurumlar, araçlar, hizmetler ve sözleşmelerden oluşan bir ağdır. Yatırım kuruluşları tarafından sunulan yatırım hizmetleri ile finansal işlem ve sözleşmeler, tarafların karşılaşmalarını ve ilişki kurmasını sağlamaktadır.
Sermaye piyasasının taraflarından birisi yatırımcılardır. Yatırımcılar aynı zamanda yatırım kuruluşlarının müşterisidirler ve yatırım hizmetlerinin de tüketicisidirler. Yatırım kuruluşları ile onların müşterileri olan yatırımcılar arasındaki ilişkiler yaygın ve yoğun biçimde düzenlenmiştir (Bölüm I).
Yatırım hizmetleri ve yan hizmetler AB düzenlemeleri ile ayrıntılı bir biçimde düzenlenmiş ve listelenmiştir. Bu düzenlemeler Sermaye Piyasası Kanunu ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun düzenlemeleri ile iç hukukumuza aktarılmıştır (Bölüm II).
Diğer yandan yatırım kuruluşları repo işlemleri, açığa satış, menkul kıymet ödünç işlemleri, kredili menkul kıymet alım işlemleri şeklindeki finansal hizmet ve işlemleri düzenlenmiş birer faaliyet olarak müşterilerinin kullanımına sunmaktadırlar (Bölüm III).
Sermaye piyasalarının özelliği sistemin düzenli ve güvenli işlemesi için bir teminatlar sistemine sahip olmasıdır. Bu tür teminatları üç ana gruba ayırabiliriz: Sermaye Piyasası Kurulu'nun, Borsalar ile Takas ve Saklama Kuruluşları, Yatırım Kuruluşları tarafından faaliyetler ve işlemler nedeniyle istenen teminatlar, sermaye piyasası araçlarını konu alan teminat sözleşmeleri, sermaye piyasası araçlarından kaynaklanan yükümleri güven altına almayı amaçlayan teminatlar. Sermaye piyasası araçlarını konu alan teminat sözleşmeleri konusundaki UNIDROIT ve AB düzenlemeleri iç hukukumuza aktarılmışlardır
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sermaye Piyasasında Yatırımcı Kavramı ve İlişkili Bazı Kavramlar
.
Yatırım Hizmetleri ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetler
.
Sermaye Piyasasında Yer Alan Diğer Finansal Araç, Sözleşme ve Kredi İşlemleri
.
Sermaye Piyasası ve Teminatlar Sistemi