Muhasebe ve Vergi Mevzuatı Faruk Taşyürek  - Kitap

Muhasebe ve Vergi Mevzuatı

1. Baskı, 
Ekim 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
280
Barkod:
9786256559486
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
175,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmamız uzun yıllar denetim görevi ifa edip çok sayıda inceleme yapan müfettiş gözlüyle hazırlanmış ve muhasebe kayıtları tetkik edilirken öncelikle bakılması gereken konuları ele almıştır. Çalışmadaki birincil amaç muhasebe kayıtlarında bütüncül uyumu sağlamak iken, ikincil amaç hem denetleyene hem de denetlenene başta zaman tasarrufu olmak üzere bilgiye kısa yoldan ulaşmak dâhil birçok imkânı birlikte sunmak olmuştur. Bu bağlamda Tek Düzen Hesap Planı ve Muhasebe Uygulamaları Genel Tebliğinin hesap kodları esas alınarak, Bilançoya dâhil tüm hesap kalemleri vergi mevzuatı ve olası sonuçları ile birlikte ele alınmıştır.
Bilanço kalemlerinin vergi mevzuatı karşısındaki durumu ele alınırken asgari ölçüde dikkate edilmesi gereken hususlara öncelik verilmiş, açıklayıcı kısa cümlelerle sıralamalar yapılmıştır. Kısa cümlelerle açıklanan hususlarda dayanak olarak birincil mevzuat esas alınmış yer yer ikincil mevzuatlar ile özelgeler ve yapılan başkaca çalışmalara da atıflarda bulunulmuştur. Dayanağına ulaşılamayan kısımlarda ise engin denetim tecrübesi kullanılarak uygulamada makul olana işaret edilmiştir.
Çalışmamızda yapay zekâ eşliğinde yapılabilecek denetimler için alt yapı oluşturulması da hedeflenmiştir. Bu hedef eşliğinde denetim mantık ve tekniği ile elektronik ortamın bütünleşmesi, zamansal ve mekânsal bütünleşmenin sağlanması tarafımızca vizyon olarak belirlenmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler