Dünya Düzeni Henry Kissinger  - Kitap

Dünya Düzeni

1. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x23
Sayfa:
448
Barkod:
9789757004745
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Amerika Birleşik Devletleri'nde Ulusal Güvenlik Danışmanlığı ve Dışişleri Bakanlığı ile birçok başkana dış siyaset konularında danışmanlık yapmış olan 1973 Nobel Barış ödülü sahibi efsanevi siyasetçi Herry Kissinger, Dünya Düzeninde hem deneyimlerini hem de geçmiş ve geleceğe yönelik analizlerini aktarıyor.
Kissingera göre; dünya ısrarla düzen arayışında olsa da, neredeyse dört yüzyıl önce Almanya'nın Vestfalya bölgesinde öteki uygarlıkların çoğu katılmadan hatta haberleri bile olmadan gerçekleştirilen bir barış konferansında tasarlanan çalışmadan beri gerçek anlamda bir dünya düzeni hiç var olmadı. Tarihin büyük bölümü boyunca uygarlıklar kendi düzen kavramlarını tanımladı.
Kissingerın derin tarihsel araştırmalarına ve bizzat yaşadıklarına dayanan Dünya Düzeni, okurları dünya tarihinin önemli olayları arasında bir keşfe çıkarıyor. Soğuk Savaş'ın sonunda Reagan'ın Sovyet Devlet Başkanı Gorbaçev'le yürüttüğü gerili mli müzakerelerle ilgili detaylardan ABD-Çin ilişkilerinin geleceğine; Irak ve Afganistan'da yaşanan çatışmalardan çıkan derslerden İran ile nükleer müzakerelere ilişkin analizlere, Batı'nın Arap Baharına tepkisinden Ukrayna nedeniyle Rusya'yla yaşanan gerilime kadar geniş bir yelpazedeki olaylara eşsiz bir bakış olanağı sunuyor.
Yaşadığımız dünyayı; kültür, din, gelir dağılımı, bilimsel ilerleme ve liderliğin geleceğimiz üzerindeki etkilerini daha iyi anlamak isteyen herkes bu kitabı mutlaka okumalı....
(Tanıtım Bülteninden)