(Açıklamalı – Uygulamalı) İş Sağlığı ve İş Güvenliği Arif Temir  - Kitap
(Açıklamalı – Uygulamalı)

İş Sağlığı ve İş Güvenliği

2. Baskı, 
Haziran 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
979
Barkod:
9786050508895
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
1.000,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İş sağlığı ve güvenliği ile uygulama, 30.12.2012 tarihinden itibaren bütün işyerlerini kapsıyor. İş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli çalıştırma yükümlülüğü ise 2014 yılı itibariyle çok tehlikeli ve tehlikeli tüm işyerlerini kapsıyor. 1 Temmuz 2016 tarihi itibariyle de "kapıcı çalıştıran apartmanlar dahil" tüm işyerlerini kapsayacak. Konuyla ilgili yönetmeliklerin çoğu yürürlüğe girdi. Bazıları da kademeli olarak 2016 ve 2017'de yürürlüğe girecektir. Özellikle işverenler açısından, neyin ne zaman ve nasıl yapılması gerektiği çok önemli.
Yükümlülüklerin yerine getirilmemesinin yaptırımı, bazılarında her ay için idari para cezasını gerektirirken, bazılarında çalışan sayısına göre, bir kısmında da tespite göre cezalar kesilebilmektedir. Özellikle arka arkaya gelen cezalar, birçok işletme için ciddi bir külfet doğurmaktadır.
Arif Temir'in bu kitabı, İş Sağlığı ve İş Güvenliği konusunda, gerekli olan ihtiyaca cevap veren ve işverenleri cezalardan koruyacak olan, temel bir başvuru kitabı olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İş Sağlığı ve Güvenliği
.
Tehlike Sınıfının Belirlenmesi, Tehlike Sınıfına Göre İş Güvenliği Uzmanı, İşyeri Hekimi ve Diğer Sağlık Personeli Çalıştırma
.
Çalışan Temsilciliği
.
Destek Elemanı
.
Risk Değerlendirilmesi
.
Acil Durum Planı
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri Nasıl Verilecek
.
İş Güvenliği Uzmanlığı
.
İş Yeri Hekimliği
.
Diğer Sağlık Personeli
.
İş Sağlığı ve Güvenlik Kurulu
.
...