İnşaat Fiyatları Dökümü 2021 Yılı İnşaat Birim Fiyat Analizleri I – II (2 Cilt) Ünal Akçalı  - Kitap
İnşaat Fiyatları Dökümü

2021 Yılı İnşaat Birim Fiyat Analizleri I – II

(2 Cilt)

13. Baskı, 
Mart 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x28
Sayfa:
0
Barkod:
9786058083929
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İki cilt halinde yayımlanan bu kitap, 2021 yılı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı genel fiyat analizlerinden 2021 yılı için aktarmasız olarak türetilen inşaat birim fiyatlarının hesaplanmış dökümlerini içerir.
Bu kitap sizlere yapım işleri birim fiyat analiz sistemi için bir hesaplama örneği sunmakta ve buna ilişkili olarak yapı işleri için örnek uygulamalar anlatılmaktadır. Kitap 2021 yılı yapım girdilerini, her imalat iş kaleminin içerisindeki malzeme, işçilik, makine yüzdelerini, yapı işleri birim fiyatlarının bir önceki yıla göre fiyat artış yüzdelerini kapsamaktadır.
Kitap, ek bilgilerle geliştirilmiş ve rayiç girdi listeleri düzenlenmiştir. Ayrıca, TÜİK indekslerine, iş deneyim belgelerinin, yaklaşık maliyetlerin güncelleştirilmesi ve değerlendirilmesine örneklerle yer verilmiştir. Kitabın sayfaları çok olduğu için dağılmaması açısından 2 cilt halinde sunulmuş, örnek uygulamaların bazı bölümleri "Hakediş Düzenlemesi" adlı kitap örnek metraj yapımı ve uygulama şekilleri ile üç boyutlu öğretici şekiller ile ayrı bir kitapta toplanmıştır. Şantiyede yapılan hatalar yanlış ve doğru şeklinde bu kitapta yer almıştır.
Telif birim fiyatlarda, hakedişlerde, keşiflerde, aşırı düşük tekliflerin değerlendirilmesinde ve fiyatların oluşumunda kullanılmak üzere kapsamlı, kolayca anlaşılır şekilde sunulmuştur.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İnşaat Rayiç Listelesi
.
İnşaat Birim Fiyat Listesi
.
Yapım Girdileri Listesi
.
Taşıma Genel Notları
.
Proje Bedelleri Hesabı
.
İş Deneyim Belgeleri
.
Yeni Yasaya Göre Fiyat Farkları ve Açıklamaları
.
Yaklaşık Maliyet Hesabı