Muris Muvazaası Mehmet İbrahim Turhan  - Kitap

Muris Muvazaası

1. Baskı, 
Mart 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
103
Barkod:
9786051685359
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Muris muvazaası, Borçlar Hukuku ve Miras Hukuku alanlarının kesiştiği önemli bir konudur. Çalışmada öncelikle Türk Borçlar Hukuku alanında muvazaanın tanımı, hukuki niteliği, unsurları, türleri ve benzer işlemlerden farkları incelenmiştir.
Daha sonra Miras Hukuku alanında miras muvazaasının hukuki niteliği, tanımı, unsurları, mirasbırakanın miras muvazaası oluşturan hukuki işlem türleri ve miras muvazaasının hükümleri incelenmiştir. Bu konuların devamında miras muvazaasında mal kaçırma maksadının tespiti konusu ve muris muvazaası sebebiyle açılan tapu iptal ve tescil davaları ile ilgili hukuki sorunlar araştırılmıştır.
Muris muvazaasında gerçekleştirilen muvazaa işlemi mirasçılardan biri veya birkaçından "mal kaçırma" saikiyle gerçekleştirilmelidir. Yargıtay'ın muris muvazaası ile ilgili vermiş olduğu kapsamlı kararlar 01.04.1974, 22.05.1987 ve 16.03.1990 tarihli kararlarıdır. Yargıtay bu tarihlerden sonra da, günümüze kadar muris muvazaası ile ilgili pek çok karar vermiştir.
Çalışmada özellikle "mal kaçırma amacının" varlığını gösteren kriterler ile yokluğunu gösteren kriterleri Yargıtay kararlarına da değinerek yazar ortaya koymuştur.
Kitapla İlgili Kategoriler