Türk Miras Hukukunda Mirasçılık Belgesi Ömer Uğur Gençcan  - Kitap

Türk Miras Hukukunda Mirasçılık Belgesi

1. Baskı, 
Şubat 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
784
Barkod:
9786050518191
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
1.200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Mirasçılık belgesi miras hukukunun temel kavramları arasında yer almaktadır. Tereke unsurlarının hak sahiplerine sorunsuz şekilde teslimi için düzenlenen bu belgeye mirasçılık belgesi denilmektedir.
Başvurusu üzerine yasal mirasçı oldukları belirlenenlere mirasçılık sıfatlarını gösteren bir belge1 verilmesi sadece sulh hukuk mahkemesi tarafından yapılmamaktadır. Belirli koşullar gerçekleşmişse noterler tarafından da yasal mirasçı oldukları belirlenenlere mirasçılık belgesi verilmesi TMK m. 598 f. I ve Mirasçılık Belgesi Verilmesi ve Terk Eden Eşin Ortak Konuta Davet Edilmesi İşlemlerinin Noterler Tarafından Yapılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik2 m. 4-6 hükmüne göre mümkündür
Mirasçılık belgesi, terekenin ilgisiz kimselere gitmesini engelleyen önemli bir işleve sahiptir. Mirasçılık belgesinin mahkemelerin yanı sıra noterler tarafından verilmesinin usulü, itirazı da ayrıntılı şekilde eserde incelenmiştir. Mirasçılık belgesinde yabancılık unsuru ise ayrı bir bölümde açıklanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Mirasçılık Belgesi Kavramı
.
Mirasçılık Belgesinde Yer Alan Kişiler, Kavramlar, İlkeler
.
Mirasçılık Belgesinin Türleri
.
Mirasçılık Belgesinin İptali
.
Mirasçılık Belgesinde Yabancılık Unsuru
Kitapla İlgili Kategoriler