Anayasa Mahkemesinin Medeni Usul Hukuku Hakkında Bireysel Başvuru Kararları Prof. Dr. Murat Atalı, Doç. Dr. Ersin Erdoğan, Dr. Süleyman Burak Gündoğdu  - Kitap

Anayasa Mahkemesinin Medeni Usul Hukuku Hakkında Bireysel Başvuru Kararları

1. Baskı, 
Kasım 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
478
Barkod:
9786050510249
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
400,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada, kararlara ilişkin ayrıca bir değerlendirme yapılmaksızın, Anayasa Mahkemesi tarafından medenî usûl hukukuna ilişkin kural ve kurumları da değerlendiren bireysel başvuru kararları, Hukuk Muhakemeleri Kanununun sistematiği de dikkate alınarak, tasnif edilmiş. Buna göre, Anayasa Mahkemesi'nin bireysel başvuru sonucu vermiş olduğu bütün kararlar incelenmiş, mümkün oldukça Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda yer alan sıralamaya uygun olarak metne işlenmiş.
Bu kapsamda, ilgili kısım başlığının altında, ilk olarak kararın künyesine yer verilmiş, akabinde karara ilişkin anahtar kelimeler belirtilmiş. Daha sonra, koyu olarak kısaca kararın özeti verildikten sonra, kararın ilgili kısımları metne işlenmiş. Aynı konuya ilişkin verilen benzer kararlar ise, metnin okuyucu açısından gereksiz uzamaması adına, dipnotlarda karar künyeleri ile okuyucunun bilgisine sunulmuş. Çalışmanın sonunda ayrıca kapsamlı bir kavram dizinine yer verilmiş.
(Önsözden)