Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:10  Rechtsbrücke Haziran 2016 Prof. Dr. Yener Ünver

Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:10 Rechtsbrücke

Haziran 2016

1. Baskı, 
Haziran 2016
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
302
Barkod:
2146974116069
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
48,50
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Hukuk köprüsü dergisinin 10. sayısı ile karşınızdayız. Bu sayıda da Her iki ülkede de birbirinden ilginç ve güncel olan konuları okuyucu ile buluşturuyoruz. Bu sayıda, ceza hukuku, iş hukuku, medeni hukuk ve sağlık hukuku ile ilgili makalelere ve mahkeme kararlarına yer verdik. Her iki ülke derginin bu ve diğer sayılarından yararlanmasını ve sonraki sayılara katkı yapmasını arzu ediyoruz. Her iki ülkedeki tasarılar ve kamu yapmak bakımından kanun koyuncu tasarrufları ve uygulamadaki örnekler her iki ülke hukukunun da oldukça dinamik ve birbirini etkileyen tarzda geliştiğini göstermektedir. Bu nedenle, meslektaşlarımızın bu iki ülkenin hukukunun karşılaştırmalı olarak öğrenmesi ve öğrencilerine aktarması, hey iki ülkedeki hukukçuların bilgi alışverişine yargı ve uygulamalarının gelişimine çok önemli katkı sağlayacaktır.
Bir sonraki sayımız, içerik olarak daha da gelişerek, bu yılın Aralık ayında 11. Sayı olarak çıkacaktır.
Ürün Konu Başlıkları
.
Kodifikasyon, İktibas ve Türkiye'ye Göç, Dr. iur. Alexandra Deniz ÜNER
.
Alman Federal Anayasa Mahkemesi'nin 08 Aralık 2015 Tarih ve 1 BvR 1864–14 Sayılı Kararı, (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Federal Yargıtay'ın 5 StR 504–15 Sayılı ve 6 Nisan 2016 Tarihli Kararı (Dresden Eyalet Mahkemesi) (Çev.: Arş. Gör. Zehra BAŞER DOĞAN)
.
Sağlık Sektöründe Yolsuzlukla Mücadele Kanun Tasarısının Eleştirel Analizi , Prof. Dr. med. Dr. iur. Hauke BRETTEL – Prof. Dr. Gunnar DUTTGE – PD. Dr. Jan C. SCHUHR (Çev.: Av. Şermin UZUNKOL)
.
İnsan İçin Kesip Atılan Küçük Bir Parça, Ancak İnsanlık İçin Büyük Bir Olay, Prof. Dr. Werner BEULKE – Dr. Annika DIESSNER(Çev.: Doç. Dr. Erdal YERDELEN – Arş. Gör. Atacan BOZYEL
.
Federal Almanya'da Gençlik Ceza Hukuku , Dipl. Jur. Murat BOZLAK (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Türkiye'de Özel Hukukun Kodifikasyonu ve Gelişimi – Tarih ve Karşılaştırmalı Hukuk Açısından Genel Bakış, Prof. Dr. Gábor HAMZA (Çev.: Arş. Gör. Kerem ÖZ)
.
Hukuk İşlemlerde Butlan Yaptırımına Getirilen Sınırlamalar, Prof. Dr. Helmut KÖHLER (Çev.: Neslihan ÇİL)
.
Anayasa Mahkemesi. 11. 11. 2015., Bireysel Başvuru No: 2013–1789 İşe Alımlarda Kadınlara Ayrılan Kontenjanın Meşruiyeti –Yargı Kararı , Doç. Dr. Bernard HOLZNAGEL – Arş. Gör. Irene SCHLINDER (Çev.: Doç. Dr. Erdal YERDELEN)
.
Almanya ve Tahkim Kurullarına Genel Bir Bakış , Dr. Dr. Altan HEPER