Vergi Uyuşmazlıklarının Çözümü : Barışçıl Mekanizmalar Prof. Dr. Billur Yaltı  - Kitap

Vergi Uyuşmazlıklarının Çözümü : Barışçıl Mekanizmalar

1. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
373
Barkod:
9786053333890
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, Koç Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin, Nüsret-Semahat Arsel Uluslararası Ticaret Hukuku Merkezi ile işbirliği halinde, 2 Kasım 2012 tarihinde İstanbul'da gerçekleştirdiği "Vergi Uyuşmazlıklarının Çözümü: Ulusal ve Uluslararası Hukukta Barışçıl Çözüm Mekanizmaları Üzerine Tartışmalar" başlıklı Üçüncü Uluslararası Vergi Konferansında sunulan ve tartışılan tebliğlerin derlendiği bir çalışmadır.
Kitap, konferans konusuna uygun bir biçimde, vergi uyuşmazlıklarının çözümünde barışçıl çözüm mekanizmalarını ele almaktadır. Konferansta, idare içi mekanizmalar, uyuşmazlık önleyici metotlar, vergi mükellefi ile vergi idaresi arasında pazarlığa dayalı mekanizmalar ve vergi mükellefinin dâhil olduğu ve olmadığı mekanizmalar ele alınmıştır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İsveç'te Vergi Uyuşmazlıklarının Alternatif Çözüm Mekanizmaları, Prof. Dr. Bertil Wiman (Çeviren: Yrd. Doç. Dr. Nuray Aşçı Akıncı)
.
Türkiye'de Düzeltme Yolu: Kapsam ve İçerik Tartışmaları, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Bayar
.
Vergi Uyuşmazlıklarının Karşılıklı Anlaşma Yolu ile Barışçıl Çözümünde Almanya Deneyimi, Prof. Dr. Joachim Englisch (Çeviren: Ar. Gör. Altan Rençber)
.
Türkiye'de Uzlaşma Yolu: Vergi İdaresinin Takdir Yetkisi Üzerine Tartışmalar, Yrd. Doç. Dr. Oytun Canyaş
.
Vergi Anlaşmalarında Karşılıklı Anlaşma Usulünden Tahkime: Verginin Tahsil Edilmesi Amacı ile Mükellef Haklarının Korunmasının Uzlaştırılması, Prof. Dr. Pasquale Pistone (Çeviren: İKRA)
.
Alternatif Uyuşmazlık Çözüm Yolu Olarak Peşin Fiyat Sözleşmeleri: Türkiye Deneyimi, Doç. Dr. Leyla Ateş
.
Vergi Anlaşmalarında Karşılıklı Anlaşma Usulü: Türkiye Deneyimi, Prof. Dr. Billur Yaltı
Kitapla İlgili Kategoriler