Bağımsızlığının 30.Yılında Kırgız Cumhuriyeti  Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Burulkan Abdibaitova Pala  - Kitap

Bağımsızlığının 30.Yılında Kırgız Cumhuriyeti

Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler

1. Baskı, 
Aralık 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
217
Barkod:
9786258045178
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu eserde bağımsızlığını kazandıktan sonra dünya siyasetinde bağımsız bir siyasi aktör olarak yer almaya çalışan Kırgızistan'ın değişen uluslararası sistemdeki yeri, ülkenin dış politikasını ve uluslararası ilişkilerini inceleyerek tespit edilmeye çalışacaktır. Küreselleşme ve bölgeselleşmenin hızla yaygın duruma gelmiş olduğu günümüzde Kırgızistan'ın 30 yıllık bağımsızlık tecrübesi ve gerçekleştirmekte olduğu dış politikası ve uluslararası ilişkilerinin durumu merak konusudur.
Kırgızistan, 30 yıllık bağımsızlık dönemi için hâlihazırda 3 cumhurbaşkanını deviren, toplamda 6 cumhurbaşkanına sahip olmuş, üç devrim yaşayan, iki etnik çatışmayı atlatan ve yine de sağlam kalan nispeten zayıf bir devletin ilginç bir örneğidir. Dış politika iç politikanın devamıdır.
Dolayısıyla, Kırgızistan'ın dış politikasının başarılı/sız olduğunu değerlendirirken, ülkeyi yönetenlerin rejimlerini dikkate almamız gerekmektedir. Ülkede cumhurbaşkanı ve etrafındaki yetkililerin kendi çıkarlarını ön planda tuttukları için hem iç politikayı hem de dış politikayı etkilediklerini söylemek mümkündür. Genel olarak kitap, geniş jeopolitik güçlerin ve karmaşık yerel faktörlerin birlikte Kırgız dış politikasının oluşumunda ne kadar büyük bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.