Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:16 Rechtsbrücke Prof. Dr. Yener Ünver

Hukuk Köprüsü Dergisi Sayı:16 Rechtsbrücke

1. Baskı, 
Haziran 2019
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
316
Barkod:
2146974119060
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
44,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Ürün Açıklaması
Hukuk Köprüsü/Rechtsbrücke dergisinin 16. sayısı, az sayıda yazı ve fakat çeşitli ve ilginç konularla sizlere ulaşmış bulunuyor.
Bu sayıda ağırlıklı olarak kamu hukuku konuları yer almaktadır. Ceza hukuk açısından yapay zeka, din ve vicdan özgürlüğü, uyuşturucu maddeler, tercüman ve ceza muhakemesinde ispat konusundaki makale ve yargı kararları buna örnektir. Bunun yanında, az sayıda da olsa bazı özel hukuk konularında da yer verilmiştir. Özel hukuk alanında da, yine yapay zeka ve tıp hukukunda güncel konular ele alınmıştır. Bu bağlamda, yapay zeka dolayısıyla sözleşmeden kaynaklanmayan sorumluluk, hastanın suni beslenme ile hayatta tutulmasından doğan hukuki sorumluluğu, tıbbi müdahale nedeniyle tazminat sorumluluğu gibi konulara yer verilmiştir. Makale ve güncel kararların yanı sıra, Alman Kaçak Çalışma ve Yasadışı İstihdam ile Mücadele Hakkında Kanun'a yer verilmiştir.
Makalelerini bu sayıda yayınlattırarak, bu derginin yayını anlamında sönmek üzere olan ateşi tekrar güçlü aleve dönüştüren Alman ve Sloven meslektaşlarımızla, çalışmaları Türkçeye veya Almancaya çeviren genç meslektaşlarıma ve özellikle önceki sayılardaki değerli katkıları yanında, bu derginin yayın hayatına devamını fedakarca katkılarıyla sağlayan Arş. Gör. Zehra Başer Doğan ve Arş. Gör. Kerem Öz'e en içten teşekkürlerimi sunuyorum.
Dergimizin Aralık 2019 sayısında daha zengin bir içerikle karşınızda olmayı ümit ediyoruz.
Prof. Dr. Yener Ünver
Ürün Konu Başlıkları
.
Otonom Araç Sürmekte Olası Cezalandırılabilirlik Riskleri, Prof. Dr. Bernd HEINRICH (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Yapay Zeka İçin Sözleşmeden Kaynaklanmayan Sorumluluk – Temel Sorunlar, Martin EBERS (Çev.: Arş. Gör. Zehra BAŞER DOĞAN)
.
Yaşamın Sonundaki Tedavi Kararlarında "Kararı–Destekleyen–Sistem" mi? Prof. Dr. Gunnar DUTTGE(Çev.: Arş. Gör. Zehra BAŞER DOĞAN)
.
Uzmanlık Sistemleri – Yapay Zekanın Dili, Prof. Dr. Tadeja JERE JAKULIN – Nina PLAZOVNIK (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
İnsan–Robot Etkileşimi ve Hukuk, Av. Dr. Başak Ozan ÖZPARLAK
.
Uyuşturucu Madde Suçları ve Ceza Muhakemesinde İspat Konusunda Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin 2 Str 584–18 – Sayı ve 12 Mart 2019 Tarihli Kararı (Çev.: Prof. Dr. Dr. h. c. Yener ÜNVER)
.
Ceza Muhakemesinde Tercümanın Reddine İlişkin Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin 2 Str 485–18 Sayı ve 13 Şubat 2019 Tarihli Kararı (Çev.: Prof. Dr. Dr. h.c. Yener ÜNVER)
.
Mutfak Teslimi ve Montajı Konulu Sözleşmenin Hukuki Tasnifine İlişkin Alman Federal Yüksek Mahkemesi'nin VII ZR 19–18 Sayı ve 19 Temmuz 2019 Tarihli Kararı (Çev.: Stj. Av. Büşra ŞEKER)
.
Kaçak Çalışma ve Yasadışı İstihdam ile Mücadele Hakkında Kanun (Kaçak Çalışma ile Mücadele Kanunu – KÇMK) (Çev.: Arş. Gör. Zehra BAŞER DOĞAN)
.
Tıbbi Müdahale Nedeniyle Tazminata İlişkin Federal Yüksek Mahkeme'nin VI ZR 257–17 Sayı ve 7 Mayıs 2019 Tarihli Kararı, (Çev.: Arş. Gör. Kerem ÖZ)
.
Federal Yüksek Mahkeme'nin VI ZR 13–18 Sayı ve 2 Nisan 2019 Tarihli Hastanın Suni Beslenme Yoluyla Hayatta Tutulmasından Doğan Hukuki Sorumluluk Konusunda Kararı (Çev.: Arş. Gör. Kerem ÖZ)