Hukuk Muhakemeleri Kanunu Çerçevesinde Hakem Kararlarının İptali Dr. Öğr. Üyesi Nagehan Okumuş  - Kitap
Hukuk Muhakemeleri Kanunu Çerçevesinde

Hakem Kararlarının İptali

1. Baskı, 
Ekim 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
299
Barkod:
9786254320057
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
190,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Tahkim yargılamasında hakem veya hakem kurulu tarafından verilen kararlar, kesin hüküm oluşturur ve icra edilebilirler. Hakem kararlarının denetimi bakımından Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda tek başvuru yolu olarak iptal davası kabul edilmiştir (HMK m. 439). Ayrıca hakem kararlarına karşı iptal davası açılmasının kararın icrasını durdurmayacağı düzenlenmiştir. Bununla birlikte taraflar, iptal davası üzerine verilen karara karşı temyiz yoluna başvurabilirler. Milletlerarası Tahkim Kanunu'nda düzenlenen iptal davasına ilişkin hükümlerle benzerlik taşısa da iç tahkim bakımından özellik arz eden hususların incelenmesi amacıyla, hakem kararlarının iptali çalışma konusu yapılmış.
İptal davası hakkında genel bilgilerin yer aldığı çalışmada, Hukuk Muhakemeleri Kanunu'nda sınırlı olarak sayılan iptal sebepleri, iptal incelemesi, iptal davası sonucunda verilen karara karşı temyiz yoluna başvurulması ve hakem kararlarının yargılamanın iadesi yolu ile iptali konuları incelenmiş. Bu kapsamda çalışmada Hukuk Muhakemeleri Kanunu çerçevesinde hakem kararlarının iptali konusu ele alınırken zaman zaman MTK hükümlerine de karşılaştırmalı olarak yer verilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tahkim Kavramı, Tahkimin Hukuki Niteliği ve Tahkimde Kanun Yolları Hakkında Genel Bilgiler
.
İptal Davasının Amacı, Hukuki Niteliği, Şartları ve İptal Davasında Usul
.
İptal Sebepleri
.
İptal İncelemesi, Sonuçları, İptal Davası Sonucunda Verilen Karara Karşı Temyiz Yoluna Başvurulması ve Hakem Kararlarının Yargılamanın İadesi Yolu ile İptali