Kamu Görevlilerine Rücu Davaları Prof. Dr. Serkan Çınarlı, Arş. Gör. Munise Seray Göncü Döner, Arş. Gör. Kerim Azak  - Kitap
2. Baskı, 
Ağustos 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
336
Barkod:
9786258209099
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
324,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmamızın temel amacını idare hukuku çerçevesinde sorumluluğu belirlenmiş olan kamu görevlilerine karşı adli yargıda açılan rücu davalarını detaylı olarak incelemek oluşturmaktadır. Çalışmanın ilk bölümünde rücu müessesi genel olarak ele alınmış, ikinci bölümde ise kamu görevlileri aleyhine açılan rücu davalarında usûl kuralları ve yargılama hakkında bilgi verilmiştir.
27.05.2022 tarihinde Resmî Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun (7406 sayılı Kanun) ile sağlık meslek mensuplarına rücu davası açılması bakımından diğer rücu davalarından farklı bir usûl benimsenmiştir. İlk baskısı kısa sürede tükenen bu çalışmamızın yeni baskısında 7406 sayılı Kanun ile getirilen yeniliklere yer verilmiştir. Ayrıca çalışma tamamıyla gözden geçirilmiş ve yeni tarihli Yargıtay içtihatlarına da yer verilerek güncellenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Yönleriyle Rücu Müessesesi
.
Kamu Görevlileri Aleyhine Açılan Rücu Davalarında Usul Kuralları ve Yargılama