Milletlerarası Yatırım Tahkiminde Kamulaştırmadan Doğan Tazminat ve Tazminatın Hesaplanmasında Kullanılan Yöntemler F. Kerem Giray  - Kitap

Milletlerarası Yatırım Tahkiminde Kamulaştırmadan Doğan Tazminat ve Tazminatın Hesaplanmasında Kullanılan Yöntemler

2. Baskı, 
Nisan 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
325
Barkod:
9786053778011
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Yabancı yatırımların devletleştirilmesinden veya kamulaştırılmasından doğan tazminat ihtilâfları genellikle Dünya Bankasına bağlı ICSID tahkim mahkemesinde görülmekte ve karara bağlanmaktadır. Konunun idare hukukunun yanında hem milletlerarası hukuk hem de yatırım değerlemesiyle ilgisinin bulunması çoğu zaman ihtilâfların çözümünü daha da karmaşık hale getirmektedir. Nitekim kanunla yapılmayan devletleştirmeler ile hukuka uygun veya aykırı olarak yürütülen kamulaştırmalar için ödenecek tazminat miktarı farklılıklar göstermektedir. Bunun yanında, yatırımın değerlemesi yapılırken seçilen yönteme bağlı olarak ödenecek tazminat miktarının değişiklik gösterdiği de bir gerçektir.
Çalışmada konunun hukukî boyutunun yanında, yatırım değerlemesinde göz önüne alman standartlar ile yöntemler incelenmiştir. Bu konuda Uluslararası Değerleme Standartları Konseyi tarafından belirlenen değerleme yöntemleri önem arz etmektedir. Kitap, bu konu hakkında bilgi sahip olmak isteyen okurlara önemli bir başvuru kaynağı olacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yabancı Yatırım – Yatımcı – Yatırımların Güvencesi
.
Yabancı Yatırımın Kamulaştırılması
.
Tazminatın Hesaplanmasında Kullanılan İşletme Değerleme Yöntemleri