Yasadışı Göç ve Göçmen Kaçakçılığı Hanifi Sever  - Kitap

Yasadışı Göç ve Göçmen Kaçakçılığı

1. Baskı, 
Ağustos 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
205
Barkod:
9786051464398
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İnsan kaçakçılığı ile mücadele bugün kanunlarla bütün kolluk kuvvetlerine emredilmiş bir konu olmakla birlikte; Yabancılar Şube Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Jandarma Kaçakçılık Birimleri, Sahil Güvenlik Teşkilatı ve Gümrük Muhafaza Müdürlüğü teşkilatı ülkemizde insan kaçakçılığı ile profesyonel anlamda mücadele eden özel eğitimli birimlerdir. Bu kısımların varlığı Türkiye Cumhuriyeti’nin bu suçla mücadeledeki kararlılığını göstermektedir. Son dönemde yapılan sınır polisi (sınıf muhafaza) çalışmaları da önemli gelişmeler arasındadır.
Kitap çalışması on üç kısımdan oluşmaktadır. Birinci bölümde, göçmen kaçakçılığını ve bu terimin etrafında beliren diğer kavramların tanımları yapılmıştır. İkinci bölümde, tarihte insan kaçakçılığına dair bilgiler sunulmaktadır. Üçüncü bölümde, yasadışı göçün nedenleri üzerinde durulmuştur. Dördüncü bölümde, sosyolojik ve iktisat teorileri ışığında göç olgusuna bakış sunulmuştur. Beşinci bölümde, Dünyadaki yasadışı göç hareketliliğine atıf yapılmıştır. Altıncı bölümde, Türkiye’de Göç hususu derinlemesine incelenmiştir.
Yedinci bölümde, Karşılaştırmalı Hukukta göçmen kaçakçılığı başlığı yer almaktadır. Burada belirlenen AB ülkelerinin sınırdışı uygulamalarına yer verilmiştir. Sekizinci bölümde, Avrupa Birliği Hukuku açısından yasadışı göç ve göçmen hareketleri incelenmiştir. Dokuzuncu bölümde, Türk Hukukundaki durum tartışılmıştır. Onuncu bölümde, Yasadışı Göçmenlerin Profilleri ortaya konulmuştur. Onbirinci bölümde, göçmen kaçakçılarının profilleri yansıtılmıştır. Onikinci bölümde, göçmen kaçakçılarının organize suç yapıları ve terörizm bağlantılarına atıf yapılmıştır. Onüçüncü bölümde çok önemli olduğuna inandığımız boşluk analizine yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Tanımlama
.
İstihbarat
.
Operasyon
.
Hukuk
.
Uygulama Örnekleri
.
Terörizm
.
Organize Suçlar
.
Kara Para