Türkiye'de Vergi Affı Uygulamaları ve Muhasebecilerin Vergi Affı Uygulamalarına Bakış Açısı Doç. Dr. Osman Tuğay  - Kitap

Türkiye'de Vergi Affı Uygulamaları

ve Muhasebecilerin Vergi Affı Uygulamalarına Bakış Açısı

1. Baskı, 
Temmuz 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
106
Barkod:
9786257565066
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
75,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Geniş bir etki alanı olan vergi affı uygulamasının nedenleri, etkileri başta olmak üzere tüm yönleri ile bilimsel boyutta ele alınıp araştırılıp tartışılması gerekmektedir. Vergi affı uygulamalarından etkilenen taraflar; devlet ve mükelleftir. Ancak bir diğer önemli tarafta bu iki taraf arasında köprü görevi gören muhasebe meslek mensuplarıdır. Bu çalışmanın uygulama bölümünde devlet ile mükellef arasında yer alan ve uygulamanın başarısında önemli katkıları olan muhasebe meslek mensuplarının vergi affı uygulamalarına yönelik düşünceleri ortaya konulmaya çalışılmış.
Kitap, daha önce Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi'nin Haziran 2019; 21(2); 530-554 sayısında "Muhasebe Meslek Mensuplarının Bakış Açısıyla Vergi Affı Uygulamalarının Değerlendirilmesi: TR61 Bölgesi'nde Bir Araştırma" başlıklı yayınlanan makalemin hem teorik içeriği zenginleştirilmiş hem de uygulama bölümü Türkiye geneli olarak genişletilerek hazırlanmış.
Kitap üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; af kavramı, vergi affı, mali af, vergi affının hukuku boyutları gibi vergi affı ile ilgili temel kavramlar yer almaktadır. Ayrıca vergi aflarının çıkarılma nedenleri, vergi affı ile ilgili görüşler ve vergi affının başarısını etkileyen faktörlere değinilmiş. İkinci bölümde, Türkiye'de vergi affı uygulamaları ile vergi aflarının mükelleflerin vergi uyumuna etkisi konuları ele alınmış. Üçüncü bölümde, muhasebe meslek mensuplarının vergi affı ile ilgili görüşlerini belirlemeye yönelik yapılan araştırmanın bulguları ve sonuçları yer almaktadır.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Vergi Affına İlişkin Genel Bilgiler
.
Türkiye'de Vergi Affı Uygulamaları ve Mükelleflerin Vergi Uyumuna Etkisi
.
Muhasebe Meslek Mensuplarının Vergi Affı Uygulamalarında Yaklaşımları Üzerine Bir Araştırma
.
Genel Değerlendirme
Kitapla İlgili Kategoriler