Türk Kamu Yönetimi Doç. Dr. Tahsin Güler  - Kitap

Türk Kamu Yönetimi

1. Baskı, 
Kasım 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
173
Barkod:
9786256559936
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
115,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
21. yüzyılın ilk çeyreği Türk kamu yönetimi açısından hızlı, etkili ve kapsamlı bir değişim ve dönüşümün yaşandığı son derece dikkat çekici bir dönem olmuştur. Bu dönemin, pek çok yeniden yapılanma projesiyle etkin bir kamu yönetimi oluşturma çalışmalarının bir türlü istenilen sonuçlan üretemeyip hep eksik kaldığı bir sürecin sonunda yaşanmış olması ise ona ayrı bir değer kazandırmaktadır.
2000'li yıllarla birlikte esen küreselleşme ve Avrupalılaşma rüzgarları, değişimi isteyen siyasi bir iradenin tek başına iktidara gelmesi, gerçekleştirilen demokratikleşme reformları, geliştirilen temel hak ve özgürlükler, bilgi teknolojilerindeki gelişmeler ve değişim yönünde giderek yükselen toplumsal talepler Türk kamu yönetiminin değişimi ve dönüşümünde ihtiyaç duyulan reform zeminini hazırlayan iç ve dış dinamikler olmuştur.
Yüzyılın bu ilk çeyreğinin en dikkat çekici halkası olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin de eklemlenmesi sürece yeni bir dinamizm kazandırmıştır. Bu bağlamda çalışmada, Türk kamu yönetiminin 21. yüzyılın ilk çeyreğindeki değişim ve dönüşümü; denetim ve etik anlayışta, yerel yönetim politikalarında, kamu hizmetlerinin dijital dönüşümünde, bürokraside ve yönetim paradigmasında yaşanan değişimler üzerinden değerlendirilmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Geleneksel Kamu Yönetimi Anlayışı
.
Yeni Kamu Yönetimi Anlayışı
.
21. Yüzyılda Türk Kamu Yönetiminde Etik Kültürün Gelişimi
.
21. Yüzyılda Türk Kamu Yönetiminin Denetiminde Değişim ve Dönüşüm
.
21. Yüzyılda Türkiye'de Yerel Yönetim Reformları
.
Kamu Yönetiminde Dijital Dönüşüm
.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Kamu Yönetimi ve Bürokraside Değişim ve Dönüşüm