Taşıma Hukuku ile İlgili Bilirkişi Raporları
ve Hukuki Mütalaalar Dr. Yaşar Can Göksoy  - Kitap

Taşıma Hukuku ile İlgili Bilirkişi Raporları ve Hukuki Mütalaalar

1. Baskı, 
Ocak 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
436
Barkod:
9789750284687
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
550,00
Stoktan hemen gönderilir.
Kitabın Açıklaması
Taşıma hukuku alanında ortaya çıkan uyuşmazlıkların büyük bir bölümü uluslararası karakterli olduğundan, Türk mahkemelerinde görülen kara ve hava taşıma hukukuna ilişkin davalarda genellikle Türkiye'nin taraf olduğu uluslararası antlaşma hükümleri uygulanmaktadır. Dolayısıyla kara ve hava taşıma hukukuna ilişkin raporların çoğunda, kara taşıma hukukuna ilişkin CMR Konvansiyonu ve hava taşıma hukukuna ilişkin Montreal Konvansiyonu hükümleri önemli bir yer tutmaktadır. Diğer yandan deniz taşıma hukukuna ilişkin rapor ve mütalaalar arasında, 6762 sayılı eTTK hükümlerinin geçerli olduğu davalar da mevcut olmakla birlikte, uyuşmazlık konusu olan hususlar 6102 sayılı TTK hükümleriyle ciddi bir farklılık arz etmemekte ve dolayısıyla yapılan değerlendirmeler büyük ölçüde güncelliğini korumaktadır.
Yazarın münferit ya da heyet halinde hazırlamış olduğu taşıma hukukuna ilişkin bilirkişi raporu ve hukuki mütalaalardan oluşan kitapta; kara taşıma hukukuna ilişkin sekiz adet, hava taşıma hukukuna ilişkin beş adet ve deniz taşıma hukukuna ilişkin üç adet bilirkişi raporu ile deniz taşıma hukukuna ilişkin iki adet hukuki mütalaaya yer verilmiştir. Ayrıca mahkemelerin talebine istinaden düzenlenen ek raporlar da ilgili raporun devamına eklenmiştir.
Karar ve mütalaaların devamında, çalışmanın yayımlandığı tarih itibariyle, ilgili oldukları davanın geldiği aşamaya göre, söz konusu dava hakkında yerel mahkeme, Bölge Adliye Mahkemesi ya da Yargıtay tarafından verilmiş olan son kararların metni ile Anayasa Mahkemesi kararına da yer verilmiştir.
Böylelikle bilirkişi raporları ve hukuki mütalaaların mahkeme kararları üzerindeki etkisi hakkında da okuyucu tarafından bilgi sahibi olunması imkanı yaratılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kara Taşıma Hukuku
.
Hava Taşıma Hukuku
.
Deniz Taşıma Hukuku
Kitabın İçindekileri
Önsöz 
5
Kısaltmalar Listesi 
9
BİRİNCİ BÖLÜM
BİLİRKİŞİ RAPORLARI
Birinci Kısım
Kara Taşıma Hukuku
I. BİLİRKİŞİ RAPORU 
13
II. BİLİRKİŞİ RAPORU 
37
III. BİLİRKİŞİ RAPORU 
63
IV. BİLİRKİŞİ RAPORU 
77
V. BİLİRKİŞİ RAPORU 
111
VI. BİLİRKİŞİ RAPORU 
125
VII. BİLİRKİŞİ RAPORU 
151
VIII. BİLİRKİŞİ RAPORU 
181
İkinci Kısım
Hava Taşıma Hukuku
IX. BİLİRKİŞİ RAPORU 
211
X. BİLİRKİŞİ RAPORU 
237
XI. BİLİRKİŞİ RAPORU 
255
XII. BİLİRKİŞİ RAPORU 
269
XIII. BİLİRKİŞİ RAPORU 
295
Üçüncü Kısım
Deniz Taşıma Hukuku
XIV. BİLİRKİŞİ RAPORU 
315
XV. BİLİRKİŞİ RAPORU 
343
XVI. BİLİRKİŞİ RAPORU 
363
İKİNCİ BÖLÜM
HUKUKİ MÜTALAALAR
XVII. HUKUKİ MÜTALAA 
375
XVIII. HUKUKİ MÜTALAA 
407