Tamamı Çözümlü Medeni Hukuk Pratik Çalışmaları – IV (Miras Hukuku) Prof. Dr. Cem Baygın, Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Nar, Arş. Gör. Şerife Aksan Nar, Arş. Gör. Meltem Bulut  - Kitap
Tamamı Çözümlü

Medeni Hukuk Pratik Çalışmaları – IV (Miras Hukuku)

2. Baskı, 
Ekim 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
286
Barkod:
9786050510409
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Tamamı Çözümlü Medeni Hukuk Pratik Çalışmalarının 4. cildini oluşturan Miras Hukuku Kitabı, esas itibariyle Erzincan Hukuk Fakültesi'nde 2000-2020 yılları arasında sınavlarda sorulan ve uygulama derslerinde çözülen pratik çalışmalar ile bu kitabın oluşturulması sürecinde eksik görülen konulara yönelik özel olarak hazırlanan çözümlü pratik çalışmalardan oluşmaktadır.
Bilindiği üzere hukuk öğretiminde teorik bilgilerin ve soyut kuralların somut uyuşmazlıklara nasıl uygulanacağı ve hukuki sorunların çözümünde başvurulacak yöntem son derece önemlidir. Öğrencilerin hukuk öğrenimi sırasında edindikleri bilgileri, uygulamada nasıl değerlendirip kullanabileceklerini de öğrenmeleri gerekir. Öğrenciler pratik çalışmalar sayesinde derslerde edindikleri teorik bilgileri uygulayabilme ve bunlardan yararlanabilme becerisini kazanırlar.
Bu kitabın hazırlanmasındaki temel amaç, öğrencilerin miras hukuku alanındaki pratik çalışma kitabı ihtiyacının karşılanmasıdır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yasal Mirasçılık
.
Ölüme Bağlı Tasarruflar
.
Saklı Payların ve Tasarruf Nisabının Hesaplanması
.
Mirasın Kazanılması ve Paylaşılması
Kitapla İlgili Kategoriler