Sürdürülebilir Yaşam Alanları İnsan Odaklı Kentler Hülya Uğuz Yedievli  - Kitap

Sürdürülebilir Yaşam Alanları

İnsan Odaklı Kentler

1. Baskı, 
Ocak 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
184
Barkod:
9786257615167
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
120,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Sürdürülebilir Yaşam Alanları, İnsan Odaklı Kentler kitabı bugünkü tercihlerimizin 2050 yılını şekillendirdiği farkındalığı ile yazıldı. BM Nüfus Bölümü tahminlerine göre 2050 yılına kadar dünya nüfusunun 9,8 milyar olması ve küresel boyutta kaynak kullanımının üç kat artması bekleniyor. Gelecekte dünya yaşanabilir bir yer olmayabilir.
Atılacak adımlardan birisi barınma ihtiyacımızla ilgili. Dünya nüfusu kentlerde yoğunlaşıyor, 2050 yılında yüzde 66'mız kentlerde yaşayacak. Bu kitap, gelecek için günümüzün gayrimenkul projelerine, yaşam alanlarına ve kentlerine farklı gözlerle bakmayı, durum tespiti yapmayı, örnek uygulamaları paylaşmayı ve çözüm önerileri sunmayı hedeflemektedir.
Kitapta doğal sermaye, yenilebilir enerji, enerji etkin binalar, akıllı binalar, sürdürülebilir gayrimenkul geliştirme, kentsel dönüşüm, döngüsel ekonomi, sıfır atık, tek sağlık, kısa mesafeler şehri yaklaşım ve konuları ayrıntılı ele alınıyor.
Bunun için bu kitap, okuyucuyu Antalya'nın 2465 metre rakımlı Bakırtepe'sine, Cerdâ'nin şehir planının uygulandığı yirminci yüzyılın başındaki Barselona'ya ve Gaudi'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren projelerine, İngiltere'deki ilk sıfır enerji gayrimenkul geliştirme projesi olan Londra'daki BedZED Sıfır Enerji Evleri'ne, Avrupa'nın sosyal ve sürdürülebilirlik kriterleri en yüksek ve en büyük yerleşim yeri olması hedeflenen Kronsberg'e, Gaziantep'deki Ekolojik Kent Projesi'ne, Almanya'nın ekolojik başkenti Freiburg'daki kentsel dönüşüm bölgesine ve artı enerji konut ve iş merkezi projesine, Stockholm'ün Hammarby Sjöstad bölgesindeki döngüsel ekonomi modeline uygun kentsel dönüşüm ve sıfır atık uygulamalarına, Hâllefors Yaşlı Konutları'na götürüyor ve okuyucuya genelgeçer sonuçlar sunuyor.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ekonomik Faaliyetler ve Ekolojik Sınırlar
.
Konut Hakkı
.
Gayrimenkul Sektörü
.
Enerji ve Enerji Etkin Binalar
.
Akıllı Binalar
.
Sürdürülebilir Gayrimenkul Geliştirme
.
Kentsel Dönüşüm
.
Gezegenin Sınırları ve Sıfır Atık
.
Sağlıklı Konut ve Kentleşme
.
Sağlıklı Yaş Almak için Konutlar
.
Kadın ve Kent
.
Konut Alıcısının Öncelikleri