Sosyal Bilimlerde İstatistiksel Araştırmanın Temelleri Minitab ve SPSS Uygulamalı Doç. Dr. Selim Tüzüntürk  - Kitap

Sosyal Bilimlerde İstatistiksel Araştırmanın Temelleri Minitab ve SPSS Uygulamalı

2. Baskı, 
Ocak 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
488
Barkod:
9786057201409
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
250,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Sosyal bilimlerde istatistiksel bir araştırma yapmak isteyen araştırmacılar, seçtikleri araştırma konusu ile ilgili kapsamlı bir literatür taraması yapmalı ve elde ettikleri kaynakları okumalıdır. Kaynak tarama ve okuma yapma ile geçen başlangıç sürecinde araştırmacılar konu ile ilgili terminolojiyi ve önemli teorilerin (veya kuramların) neler olduğunu öğrenirler.
Kısaca, araştırmacılar ilk önce konuyu iyice anlamalıdır. İkinci sırada, araştırmacıların araştırma tasarımına hâkim olmalıdır. Bilimsel araştırma türlerinin neler olduğu, hangi araştırma türünü kullanacaklarını ve bu araştırmanın nasıl tasarlanacağı, hangi adımların izlenmesi gerektiği gibi konuları araştırmacılar iyice öğrenmelidir. Üçüncü sırada, araştırmacılar kullanacakları istatistiksel analiz yöntem(ler)ini öğrenmelidir.
Bu kitapta bir araştırmanın tasarımının nasıl yapılacağı, izlenmesi gereken adımların neler olduğu sade ve yalın bir biçimde anlatılmıştır. Bu kitap "hangi yöntemin ne zaman kullanılması gerektiği" temeline dayalıdır. Araştırmacı bilgisayara veri girişi yaparken hangi verinin hangi durumda kullanıldığını, analiz adımlarını uygularken hangi yöntemin hangi durumda kullanılması gerektiğini ve her analizin sonunda ulaşılan sonuçların veya bulguların nasıl yorumlanacağını Minitab ve SPSS yazılımlarını da kullanarak kavrayacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İstatistiksel Araştırma ve Adımları
.
Paket Programlara Veri Girişi
.
Verilerin Temizlenmesi
.
Betimsel Analizler
.
Çıkarımsal Analizler
.
Normal Dağılım ve Homojenlik Varsayımları
.
Parametrik Hipotez
.
Parametrik Olmayan Hipotez Testleri