Özel Hukukun Güncel Sorunları ve Anayasa'nın Özel Hukuka Etkileri (2 Cilt) Contemporary Issues in Private Law and The Impact Of The Constitution On Private Law  Prof. Dr. Sibel Özel, Doç. Dr. Hatice Selin Pürselim, Doç. Dr. Özlem Karaman Coşgun, Dr. Öğr. Üyesi Hanife Doğrusöz Koşut  - Kitap

Özel Hukukun Güncel Sorunları ve Anayasa'nın Özel Hukuka Etkileri (2 Cilt)

Contemporary Issues in Private Law and The Impact Of The Constitution On Private Law

1. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1292
Barkod:
9786254322174
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
875,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Eserde birbirlerine etkileri kaçınılmaz olan kamu ve özel hukuk disiplinlerinin kesiştiği alanların ortaya konulması ve üst norm olan Anayasa'nın bu disiplinlere olan etkilerinin vurgulanması amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda gerek kamu gerek özel hukuk ve alt disiplinlerine farklı bir bakış açısından yaklaşma fırsatı sağlanarak, Anayasa'nın özel hukuka etkileri tüm yönleriyle ve uluslararası çerçevede tespit edilmeye çalışılmıştır.
Bu kapsamda, kitapta Anayasa ve temel hakların incelenmesi, Anayasa'nın özel hukukun temelini oluşturan medeni hukuk ile ilişkisi, ticaret hukukunun Anayasa kapsamında değerlendirilmesi, milletlerarası özel hukukun Anayasa çerçevesindeki meseleleri ve son olarak Anayasa ile is hukuku ilişkisi irdelenmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anayasa ve Temel Haklar
.
Anayasa ve Medeni Hukuk İlişkisi
.
Anayasa ve Ticaret Hukuku İlişkisi
.
Anayasa ve Milletlerarası Özel Hukuk İlişkisi
.
Anayasa ve İş Hukuku İlişkisi
Kitapla İlgili Kategoriler