Tersine Lojistik Yönetimi Dünyada ve Türkiye’de Durum Gül T. Temur, Berk Ayvaz, Bersam Bolat  - Kitap

Tersine Lojistik Yönetimi

Dünyada ve Türkiye’de Durum

1. Baskı, 
Mart 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
96
Barkod:
9786053200864
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
110,00
İndirimli (%10):
99,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Son yıllarda artan çevresel yaptırımların etkisiyle kamu ve özel kuruluşlar, içerisinde bulundukları tüm sistem ve süreçleri, ekonomik, çevresel ve sosyal amaçları bir arada sağlayan “sürdürülebilirlik” yaklaşımına uygun olarak yapılandırma çabası içerisine girmişlerdir.
Sürdürülebilirlik anlayışını benimseyen firma yöneticileri ve bu konu ile ilgilenen araştırmacılar açısından, “zamanla eskiyerek kullanılamayacak hâle gelen veya yaşam döngüsünün özellikle son aşamalarında olan ürün ya da bileşenlerin nasıl yeniden değerlendirilebileceği” konusu, önemli bir problem olmaya başlamıştır.
Bu nedenle, bir ürünün ya da bileşenin müşterilerden alınarak tekrar yeni müşterilere kazandırılması sürecindeki fiziksel akışla ilgili olan “tersine lojistik” kavramı, gerek iş dünyasında gerekse akademik alanda oldukça rağbet görmeye başlamıştır.
Bu kitap, “tersine lojistik” kavramına odaklanan ilk Türkçe kitap çalışması olup konu ile ilgilenen sektörel ve akademik aktörler için bir kılavuz niteliği taşımaktadır.
Kitap üç ana bölüm ve değerlendirme bölümünden oluşmaktadır. İlk bölümde tersine lojistik kavramı üzerine genel bilgiler verilmiş, ikinci bölümde dünyada ve Türkiye'de tersine lojistiğin durumuna ilişkin örnekler aktarılmış, üçüncü bölümde ekonomik olarak en yüksek getiri sağlayan atık grubu olan elektronik atıkların “tersine lojistik” süreçlerine değinilmiştir. Değerlendirme bölümünde ise sektörel ve akademik kimi çözüm önerileri ve ihtiyaçlara dikkat çekilmiştir.