Finansal Muhasebe Dönem Sonu İşlemleri– TMS/TFRS Uygulamalı  Prof. Dr. Fehmi Karasioğlu  - Kitap

Finansal Muhasebe

Dönem Sonu İşlemleri– TMS/TFRS Uygulamalı

3. Baskı, 
Ekim 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x23
Sayfa:
670
Barkod:
9786051339320
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bir özlü sözde "Muhasebenin amacı, sadece mikro kayıt değil makro düzeyde kayıt işlemlerini gerçekleştirmektir." denir. Bu kitap, farklı bir yaklaşımla muhasebeyi öğretmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerin muhasebeye karşı ilgilerini artırmaya yönelik olarak kitapta konular sade ve öz bir dille kaleme alınmıştır. Önce konular anlatılmış, daha sonra konularla ilgili problemler oluşturulmuştur. Anlaşılma düzeyinin yüksek tutulması amaçlanarak muhasebe konuları adım adım ele alınmıştır.
TMS ve TFRS konuları kısa ve öz olarak sunulmuştur. Temel detaylar örneklendirilerek TMS ve TFRS uygulamalarına yer verilmiştir. TMS ve TFRS' yi uygulayan şirketlerin hazırladıkları finansal tablo örnekleri kitap ekinde verilerek konunun anlaşılması hedeflenmiştir.
Her meslek sahibinin ve her düzeyde yöneticinin muhasebe ve finans bilgisine sahip olması , onların daha etkin karar almalarına katkıda bulunacaktır. Kitabın bir diğer özelliği ise anlaşılabilir bir dille meslek gruplarına muhasebeyi öğretmeyi amaçlamasıdır.