GİRİŞ(İM) Gelişim İçin Girişim M. Sami Özeren, Eren Özeren Özgül  - Kitap

GİRİŞ(İM)

Gelişim İçin Girişim

1. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
357
Barkod:
9786053333210
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çalışmada, diğer girişimcilik kitaplarından farklı olarak, yaşadıklarımıza dayanarak girişimcinin günlük gereksinimi olan temel konuları sistematik bir şekilde sunmak amaçlanmıştır. Girişim hayatında ihtiyaç duyulabilecek konuları basit bir şekilde tanımlamış ve fikir verici olmasını sağlamaya çalışmışlardır. Neden giriş(im)?
Genel olarak ekonomik faaliyette bulunanlar girişimci olarak adlandırılmaktadır. Yönlendirme algısı veren ve ataklık ifade eden girişimcilik sözcüğü, günümüzde pek kullanılmayan müteşebbis sözcüğünün anlamını karşılamada yetersizdir çünkü bu sözcük istek, ideal, ataklık, amaca yönelme ve sahiplenmeyi ifade etmektedir.
Girişim faaliyetinin öznesi olan girişimci başta sibernetik olmak üzere, matematik, sosyoloji, fizik, psikoloji ve ekonomi gibi teknik bilimler ile benzeri temel disiplinlerin birleştiği müşterek alanı kullanır. Bundan başka, hayatın içinde olan yöntemler ve kendi sezgileri de girişimciye organizasyonlar oluşturma gücü veren araçlardır. Çalışmada girişimcinin kullandığı hem bu saydığımız teknik hem de duygusal ve sezgisel araç ve yöntemlerin önemli bir kısmından öz olarak bahsetmeye çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Giriş(im)
.
İnsan ve Girişimcilik
.
Bugünkü Ekonomik Sistemlere Bakış
.
Yönetimsel Konular
.
Uygulama
.
Bilanço Örneği
.
Gelir Tablosu Örneği
.
Nakit Akış Tablosu Örneği
.
Fon Akım Tablosu Örneği
.
Finansal Analizde Kullanılan Oranlar Tablosu