Meslek Yüksekokulları ve İktisadi İdari Bilimler Fakülteleri İçin Borçlar Hukuku Yrd. Doç. Dr. Altan Fahri Gülerci  - Kitap
Meslek Yüksekokulları ve İktisadi İdari Bilimler Fakülteleri İçin

Borçlar Hukuku

1. Baskı, 
Ekim 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x20
Sayfa:
305
Barkod:
9786051521763
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
18,52
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Borçlar hukuku, hukuk fakülteleri dışında meslek yüksekokulları, iktisadi ve idari bilimler fakülteleri, uygulamalı bilimler yüksekokullarında da okutulmaktadır. İşte kitabımız, bu kitlelerin ders kitabı ve kaynak ihtiyacını gidermek amacıyla hazırlanmıştır.
Bu yüzden borçlar hukukunun tüm konularına yer verilmemiş, işlenen konular da Özet olarak ele alınmıştır. Tartışmalı konularda sadece hâkim görüşe göre açıklama yapılmıştır. Günlük hayattan örnekler vermek suretiyle konuların akılda kalması sağlanmaya çalışılmıştır. KPSS ve kurum sınavlarında borçlar hukukunun özel hükümlerinde yer alan konulardan soru gelmemesi nedeniyle, kitapta sadece borçlar hukuku genel hükümler üzerinde durulmuştur.
KPSS ve diğer meslek sınavlarında borçlar hukuku ile ilgili detay konulardan da sorular geldiğini görüyoruz. Bu yüzden sınavlarda sıkça soru çıkan konularda az da olsa detaya girilmiştir. Kitapta toplamda dokuz bölüm bulunmaktadır. Bu kadar çok bölümün olması tamamen konuların haftalara yayılmasında kolaylık sağlamak içindir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Borçlar Hukuku ile Kastedilen Tam Olarak Nedir?
.
Hukuki İşlemler ve Sözleşmelere Giriş
.
Sözleşmeden Doğan Borç İlişkileri
.
Haksız Fiilden Doğan Borç İlişkileri
.
Sebepsiz Zenginleşmeden Doğan Borç İlişkileri
.
Borç İlişkilerinde Özel Bazı Durumlar
.
Borçlarin İfa Edilmesi
.
Borcun İfa Edilmesine Engel Olan Haller
Kitapla İlgili Kategoriler