Gümrük Kıymet Uyuşmazlıkları Rüfet Dağ, Sami Ceylan, Mehmet Ballı  - Kitap

Gümrük Kıymet Uyuşmazlıkları

1. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
119
Barkod:
9786056488313
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Gümrük kıymeti, gümrük idareleri ile yükümlüler arasında en çok ihtilaf yaşanan konuların başında gelmektedir. Eşyanın gümrük kıymetinin nasıl belirleneceği konusunda yaşanan ihtilaflar esas olarak yürürlükte bulunan mevzuatın uygulanması aşamasında oluşan yorum farklılıklarından kaynaklanmaktadır.
Bu sebeple, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından 01-04 Nisan 2010 tarihlerinde Danıştay 7. Dairesi Başkanı ve üyelerinin de katıldığı Abant Çalıştayı tertip edilmiş, çalıştaya kıymet ihtilaflarına çözüm getirmek maksadıyla gümrük ve özel sektör temsilcileri de davet edilmiştir. Çalıştayda, gümrük uygulamalarında tekrar eden sorunların giderilmesine yönelik görüş ve çözüm önerileri paylaşılarak ileriye dönük etkili tedbirler alınmıştır.
Bakanlığın Müfettişleri Rüfet DAĞ, Sami CEYHAN ve Avukatı Mehmet BALLI tarafından ortaya konulan bu çalışmada da; gümrük kıymeti konusunda en çok karşılaşılan ihtilaflara ilişkin ilk derece mahkemeler ile yüksek yargının kararları irdelenmiş ve söz konusu ihtilafların nereden kaynaklandığı yasal dayanaklarıyla ve sade bir dille kaleme alınmış, yapılan çalışma ile en azından bundan sonraki süreçte yeni ihtilafların ortaya çıkmaması hedeflenmiştir.