Meslek Etiği Nuran Öztürk Başpınar, Demet Çakıroğlu  - Kitap
3. Baskı, 
Kasım 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
256
Barkod:
9786055426101
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İnsan yaşamının büyük bir parçasını oluşturan meslek yaşamının kendine göre kuralları ve etik anlayışı vardır. Meslek etiği kurallarına uygun davranış gösteren meslek mensupları, verdikleri hizmetin doğruluğu ve haklılığı karşısında, mesleki çevrede yer alan tarafların güvenini ve saygısını kazanır.
Vicdanen rahat olur. Bilgi ve yeteneklerine daha çok güvenir. Mesleki yozlaşma ve etik dışı davranışların sonuçları ise tükenmişlik, özgüvenin yitimi, bireysel doyumsuzluk, mutsuzluk, örgütsel ve mesleki bağların zayıflaması, iş kalitesinin önemsenmemesi, yanlış bilgilendirme, bilgi saklama, cinsel taciz ve özel hayata müdahale olarak görülebilir. Herhangi bir mesleğin uygulanmasında meslek elemanları etik dışı davranışlardan ne kadar kaçınır ve meslek etiğine ne kadar bağlı kalırlarsa o meslek toplum gözünde o kadar saygı ve güven kazanır.
Mesleki etik ilkelere uygun davranışların benimsenmesini hedefleyen eser; gerçek iş yaşamı izleriyle dolu örnek olaylarla, öğrenilenleri pekiştirme fırsatı da sunmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Etik ve Ahlak
.
Örnek Olaylar