Adliye Binaları ve Toplam Kalite Yönetimi Baki Yiğit Çakmakkaya, Necat Batur, Muteber Erbay, Ayşe Kopuz, Teoman Akpınar  - Kitap
1. Baskı, 
Mayıs 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
160
Barkod:
9786051680637
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
120,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Toplam kalite yönetimi çalışmaları içerisinde yer alan binaların fiziki koşullarının hizmet kalitesi ölçümündeki yeri, bina ve mekânların toplam kalite yönetimine uygun tasarım ve donatımı konuları da önem arz etmektedir. Sürekli iyileştirme prensibinin etkin olarak uygulanması TKY'nin temel prensibidir.
Bu bağlamda çalışmanın ilk bölümünde temel ve bağlı kavramları ile toplam kalite yönetimine yer verilmiştir. İkinci bölümünde ise bina yapımında toplam kalite yönetiminden yararlanılması konusu işlenmiştir. Kitabın üçüncü bölümünde adliye binalarının mekân tasarımında genel ölçütlere yer verilirken, son bölümde ise kitabın ana teması olan ideal bir adliye binasının nasıl olması gerektiği konusunda değerlendirmeler yapılmıştır.
Kitap mimar, akademisyen ve hukukçular tarafından farklı bakış açılarını bir araya getirmesi açısından da ilk yapıt olma niteliğini taşımaktadır. Eserin, adliye binalarının kullanıcılarına, kamu binası yapım sürecinde rol alanlara ve okuyuculara faydalı olacağı ümit edilmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Toplam Kalite Yönetimi Ve Binaların Fiziki Koşulları İle İlişkisi
.
Toplam Kalite Yönetimi Adliye Binalarinin Uygulamalarindan Bina Yapiminda Yararlanilmasi
.
Mekân Tasariminda Genel Ölçütler
.
İdeal Adliye Binası Tasarımı ve İnşaası