Geoteknik Mühendisliğine Giriş Introduction to Geotechnical Engineering Robert D. Holtz, William D. Kovacs, Thomas C. Sheahan  - Kitap

Geoteknik Mühendisliğine Giriş

Introduction to Geotechnical Engineering

2. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x24
Sayfa:
864
Barkod:
9786051337456
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
490,00
İndirimli (%10):
441,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Holtz, Kovacs ve Sheahan tarafından yazılmış “Geoteknik Mühendisliğine Giriş” kitabının 2. Basımı okuyucular ile bire bir konuşma ortamı yaratarak okuyucuları düşündüren ve uygulamalarla yol gösteren bir yöntem izlemektedir. Yazarlar kitaba önceki baskısından farklı olarak zeminlerin mühendislik ve mekanik özelliklerinin yanı sıra kayanın da mühendislik ve mekanik özelliklerini eklemişlerdir.
Kaya mühendisliği genelde tüneller, yeraltı elektrik santralleri, petrol depolama odaları, madenler gibi mühendislik uygulamalarında yeraltı yapılarında ortaya çıkdığı gibi yapı ve baraj temellerinin kaya tarafından taşınması, ana kayaya ulaşan derin kazılar, kaya şevlerinin stabilitesi gibi zemin yüzeyindeki mühendislik uygulamalarında da karşımıza çıkmaktadır.
Kayaların geçirgenliği, oturması ve mukavemet özelliklerinin Bölüm 4'te verilen kaya kalitesi değerine (RQD) bağlı olduğu değişik bölümlerde açıklanmaktadır. Ayrışmış kayaların geçirgenliği zemine göre çok düşük olsa da baraj gibi su tutan yapılarda ciddi su kaçakları olabilmektedir. Bölüm 6'da hidrostatik su hem zemin hem de kaya için incelenmektedir. Genellikle kayalarda oturma olmayacağı düşünülmekle beraber ağır yapı yükleri altında oturan ayrışmış kayalara ait ilgili bilgiler Bölüm 8'de verilmektedir.
Zeminlerin kayma mukavemeti ile ilgili bilgilerin yanı sıra kaya kalitesine bağlı olarak kayaların kayma mukavemetine ait bilgiler Bölüm 11, 12 ve 13'te verilmektedir. Ayrıca bu baskıda zeminlerde gerilme yayılışları örnekleri ile verilmektedir.
Bu kitabın her bölümünde verilen teorik bilgi ve örneklerin temel mühendisliğinde yapılan çalışmalara son derecede yararlı olacağı düşünülmektedir. Kitap gerek akademik alana gerek öğrenci ve uygulamacılara yönelik katkı sağlayan bir eserdir.