Matlab ve İstatistiksel Veri Analizi İpek Deveci Kocakoç  - Kitap

Matlab ve İstatistiksel Veri Analizi

3. Baskı, 
Şubat 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
160
Barkod:
9786053200635
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
MATLAB, tüm bilim dallarındaki araştırmacı, akademisyen ve öğrencilere çalışmalarında daha etkin, verimli ve yaratıcı bir ortam sağlar. Dünyada kullanıcı sayısı milyonlara ulaşan MATLAB programının ülkemizde de yaygın kullanılır hale gelmesi bilimsel ilerlememiz açısından önemli ve gereklidir. Bu kitabın amacı, MATLAB ile temel veri analizi ve istatistiksel hesaplamaların, teoriye çok fazla girmeden bir uygulayıcı bakış açısıyla açıklanmasıdır.
Kitap, ihtiyacı olan hesaplamaları ve görselleştirmeleri esnek bir ortamda yapmak isteyen tüm araştırmacılar, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin başvuracağı bir kaynak oluşturacaktır. Her bölümün sonunda yer alan çözümlü alıştırmalar, okuyucunun kendini denemesine ve daha fazla öğrenmesine yardımcı olacaktır.
Kitap, üniversitelerin özellikle iktisat, ekonometri, işletme, istatistik ve mühendislik bilimleri bölümlerindeki akademisyen, araştırmacı ve öğrencilerin MATLAB ile kolay tanışmasını sağlayacak, istatistiksel veri analizi konularındaki sorularına ışık tutacaktır.