Genel İşletme Prof. Dr. Halil Can, Prof. Dr. Semra Güney  - Kitap
3. Baskı, 
Eylül 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
487
Barkod:
9786055782825
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
235,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitabın birinci bölümünde işletmecilik eğitiminin temel bilgileri yer almaktadır. Bu bölüm, birinci baskıdan farklı bir sistematik ile yeniden kaleme alınmış ve bazı güncellemeler yapılmıştır.
İkinci bölüm, yeni bir işletme kurmaya yönelik olarak gerçekleştirilmesi gereken kuruluş araştırmalarının tanıtıldığı bir bölümdür. Yatırım kavramının tanıtılması ile başlayan bu bölümde yatırım projesi kavramı ve aşamaları detaylı bir biçimde anlatılmakta, ayrıca, kuruluş çalışmalarını değerlendirmeye olanak tanıyan verimlilik, iktisadilik, kârlılık, etkenlik ve etkililik ölçütleri ifade edilmektedir.
Üçüncü bölümde işletmelerin hukuki yapıları ayrıntılı bir biçimde incelenirken, dördüncü bölümde yönetim kavramı derinlemesine bir biçimde incelenmiş, yönetsel düzeyler, yönetsel beceriler ve yönetsel işlevler anlatıldıktan sonra, yönetsel düşüncenin tarihsel gelişimine yer verilmiştir.
Beşinci bölümde planlama, örgütleme, yöneltme-etkileme, kontrol ve bağlantı süreçleri (karar verme ile iletişim) şeklinde ifade edilen yönetim işlevleri, altıncı bölümde üretim yönetimi, yedinci bölümde pazarlama yönetimi, sekizinci bölümde muhasebe ve finans yönetimi, dokuzuncu bölümde insan kaynakları yönetimi ve onuncu bölümde halkla ilişkiler ve araştırma ve geliştirme işlevleri tanıtıldıktan sonra, onbirinci bölümde karar vermede nicel yöntemlerin açıklanmasıyla kitap son bulmuştur.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Kavramlar
.
İşletmelerin Kuruluşu
.
İşletmelerin Hukuki Yapıları
.
Yönetim
.
Yönetim İşlevleri
.
Üretim Yönetimi
.
Pazarlama Yönetimi
.
Muhasebe ve Finans Yönetimi
.
İnsan Kaynakları Yönetimi
.
Halkla İlişkiler ve Araştırma–geliştirme
Kitapla İlgili Kategoriler