Kamu Özel Ortaklığı Mehmet Fatih Gürkan  - Kitap

Kamu Özel Ortaklığı

1. Baskı, 
Nisan 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
216
Barkod:
9786051463582
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kamu özel ortaklığı; idare hukuku disiplininde yer alan, ancak kamu yönetimi alanında çalışanların ve ticaret hukukçularının da ilgilendiği bir kamu hizmetinin yerine getirilmesi yöntemidir. Bu kitapta, kamu özel ortaklığının sadece idare hukuku boyutu incelenmiştir.
Kitap dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde; ülkemizde tam anlamıyla kavranamamış yeni bir kavram olan kamu özel ortaklığı genel hatlarıyla açıklanmıştır. İkinci bölümde; ülkemizdeki eğitim sistemi incelendikten sonra kamu özel ortaklığı yönteminin Türk eğitim sistemine uygulanabilirliği tartışılmıştır. Üçüncü bölümde; ülkemizde eğitim kamu hizmetinin görülmesine ilişkin yapılacak kamu özel ortaklığı sözleşmeleri ayrıntılı bir şekilde incelenmiştir. Son bölümde ise; Türk sağlık sisteminde kamu özel ortaklığının uygulanabilirliği ve sağlık kamu hizmetinin görülmesinde yapılacak kamu özel ortaklığı sözleşmeleri detaylı bir şekilde incelenmiştir.
Ülkemiz için yeni bir kavram olan kamu özel ortaklığına ilişkin birçok tartışma ve eleştiri bulunmaktadır. Bu kitapta, hem öğretideki tartışmalara çözüm önerileri getirilmeye hem de meydana gelebilecek aksaklıklar önceden belirlenmeye çalışılmıştır. Ayrıca kamu özel ortaklığı sözleşmelerine ilişkin usul ve yöntemleri belirleyen kanun ve düzenleyici işlemlerdeki Anayasal aykırılıklar tespit edilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kamu Özel Ortaklığı
.
Türkiye'de Eğitim Hizmetinde Kamu Özel Ortaklığı
.
Eğitim Hizmetinde Kamu Özel Ortaklığı Sözleşmesi
.
Sağlık Hizmetinin Görülmesinde Kamu Özel Ortaklığı