Kadın Girişimciliğinin Stratejik Liderlik Yetkinlikleri Açısından İncelenmesi ve Bir Araştırma Dr. İlknur Kumkale  - Kitap

Kadın Girişimciliğinin Stratejik Liderlik Yetkinlikleri Açısından İncelenmesi

ve Bir Araştırma

1. Baskı, 
Nisan 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
148
Barkod:
9786053271567
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
105,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Çağın hızla gelişen ve değişen koşulları kadının aile ve toplum içindeki rolünü değiştirmiş, kadın bir taraftan kendisine atfedilen geleneksel rollerini oynamaya çalışırken, diğer yandan çalışma hayatının her alanında ve kademesinde varlığını hissettirmeye başlamıştır. Özgürce çalışabilecekleri ve kendilerini gösterebilecekleri girişimcilik faaliyetlerinde bulunmaya başlamışlar, başarılı rol modeller arttıkça, kadın girişimcilerin sayıları da görece artmıştır.
Günümüzün hızlı ve sürekli değişen rekabetçi dünyasında, örgütlerin başarılı olabilmeleri ya da başarılarını sürdürebilmeleri için Stratejik yönetim anlayışına ve stratejik liderlik becerilerine ihtiyaç vardır.
Çalışmada kadın girişimciler sürdürülebilir başarı için stratejik liderlik yetkinlikleri açısından, kadın girişimciliğinin geliştirilmesi amacıyla, TOBB bünyesinde Ticaret ve Sanayi Odalarına bağlı olarak oluşturulan İl Kadın Girişimci Kurulları örneğinde incelenmiştir.
Bu konuda yapılan benzer bir çalışmanın olmaması nedeniyle, çalışmanın alanda yapılacak araştırmalara temel teşkil etmesi düşünülmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kavramsal Temeller
.
Stratejik Liderlik Modeli ve Yetkinlikleri
.
Kadın Girişimciliğinin Stratejik Liderlik Yetkinliklerinin İncelenmesi
.
Kadın Girişimciler Kurullarının Stratejik Liderlik Yetkinlikleri Açısından Araştırılması