Milletlerarası Özel Hukukta Çocuğun Üstün Yararı Dr. Ekin Tuna  - Kitap

Milletlerarası Özel Hukukta Çocuğun Üstün Yararı

1. Baskı, 
Mart 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
320
Barkod:
9786052647684
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
410,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Milletlerarası özel hukukta çocuğun korunmasının nasıl sağlanacağı işin mahiyeti gereği birden fazla ülke hukukunu ilgilendiren bir husustur. Zira çocuğa ilişkin özel hukuk ilişkileri böyle durumlarda birden fazla hukuk ile irtibatlı halde bulunur. Hal böyle olunca da bu tür uyuşmazlıklarda da çocuğun zayıf taraf olarak korunmasının usul ve esaslarının daha belirsiz olacağı aşikârdır.
Milletlerarası özel hukuk alanında çocuğun korunmasına ilişkin olarak birkaç milletlerarası düzenleme dışında açık hükümler bulunmamaktadır. Özellikle devletlerin iç hukuklarında birkaç istisna dışında doğrudan çocuğun korunmasına ilişkin kanunlar ihtilafı kuralları (bağlama kuralları) öngörülmüş değildir. Bağlama kurallarında çocuğun durumu açık bir şekilde düzenlenmediğinden kanunlar ihtilafı hukukunda çocuğun korunması sistematiği çok anlaşılır değildir. Dolayısıyla kanunlar ihtilafı hukuku alanında çocuğun korunması, diğer hukuk alanlarına nazaran daha belirsiz ve daha sorunsal olarak ortaya çıkmaktadır.
Çalışma kapsamında çocuğun yararına ilişkin düzenlemelere yalnızca genel olarak değinilip tümüyle çocuğun yararının Türk milletlerarası özel hukukunda ve özellikle de MÖHUK'ta nasıl ve ne ölçüde dikkate alındığı hususuna odaklanılacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çocuğun Yararı Kavramı ve Esasları
.
Türk Milletlerarası Özel Hukukunun Genel Meseleleri Çerçevesinde Çocuğun Üstün Yararı
.
Çocuğun Üstün Yararının Türk Milletlerarası Özel ve Usul Hukukuna Yansımaları