Maliye Bakanlığı Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğlerine Göre Tekdüzen Muhasebe Sistemi (2 Cilt) Ahmet Demir  - Kitap
Maliye Bakanlığı Muhasebe Sistemi Uygulama Genel Tebliğlerine Göre

Tekdüzen Muhasebe Sistemi

(2 Cilt)

7. Baskı, 
Ocak 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x28
Sayfa:
3119
Barkod:
9789758072095
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitapta, işletmelerin dönem içi faaliyetleri; Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi ile İşletme Bütçeleri tamamen uygulamaya yönelik olarak hazırlanmıştır. Genel Muhasebe bölümünde, Tekdüzen Hesap Planının bütün hesapları, niteliği, bölümlenmesi, işleyişi, değerlemesi ve envanteri yönleri ile işlenmiş ve sonunda hesaplarla ilgili uygulamaya yönelik çarpıcı örnekler verilmiştir. Maliyet Muhasebesi bölümünde, 7- Maliyet Hesapları, 7/A seçeneği, 7/B seçeneği ayrıntılı bir şekilde örneklerle anlatılmıştır.
7- Fonksiyonel Gider Nev'i hesapları, 0-9 Gider Çeşitleri, 10-99 Gider Yerleri hesaplarının nitelikleri ve işleyişi örneklerle anlatılmıştır. Yine bu bölümde, Maliyet Muhasebesi geniş ve ayrıntılı bir şekilde ele alınmış, sipariş ve evre (safha) maliyet sistemi ile standart maliyet sistemi, örnek ve monografilerle anlatılarak uygulaması yapılmıştır. Bütçe bölümünde, işletme bütçeleri anlatılarak, bu konuda da bütçe monografileri ile uygulaması yapılmıştır.
Kitapta, Genel Muhasebe, Maliyet Muhasebesi ve işletme Bütçeleri ile ilgili işletmelerin kullanacakları yüzün üzerinde tablo örnekleri verilmiştir. Konuların daha iyi anlaşılabilmesi için, her hesapla ilgili çok sayıda örnek verilmiş ve örneklerin içeriği başlıklar halinde belirtilmiştir.
Ayrıca; Tekdüzen Hesap Planı hesaplarının açıklamaları esnasında, kanunlarla ve mevzuatla ilgisi ölçüsünde, vergi mevzuatı, iş mevzuatı, sigorta mevzuatı, ticaret hukuku ve diğer kanun ve mevzuatlarla ilgili bilgiler ve açıklamalar yapılmıştır. Kitabın son bölümünde; bilgisayara uygulanılabilir ayrıntılı Tekdüzen Hesap Planı ile işletmelerde kullanılacak muhtelif tablo örnekleri ve Tekdüzen Muhasebe Sistemi terimleri açıklamaları yapılmıştır. Uygulamaya yönelik olarak hazırlanan bu kitap Tekdüzen Muhasebe Sisteminde, dönem başından dönem sonuna kadar yapılması gereken işlemler bir bütün olarak örneklerle ve monografilerle açıkladığından büyük bir boşluğu dolduracağına inanmaktayım.
Kitap en son mevzuat ve Yeni Vergi Kanunlarına göre yeniden düzenlenmiş ve eski uygulamalar kitaptan çıkartılarak, güncel konularla ve yeni hesaplarla ilgili bir çok örnek verilmiştir. Ayrıca, 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun yürürlüğe girmesiyle beraber uygulamaya geçilen TMS-TFRS Türkiye Muhasebe - Finansal Raporlama Standartları ile ilgili kitapta açıklamalar ve örnekler yapılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Muhasebe
.
Maliyet Muhasebesi
.
Bütçe
.
Bilgisayara Uygulanabilir, Ayrıntılı Tekdüzen Hesap Planı
.
Monografiler ve Örnekler
.
TMS – TFRS Açıklaması ve Uygulaması