Kişiler Hukuku Gerçek Kişiler Prof. Dr. Bilge Öztan  - Kitap

Kişiler Hukuku

Gerçek Kişiler

11. Baskı, 
Ekim 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
526
Barkod:
9786050509694
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yeni kanunların çıkışı mevcut kanunlarda değişiklikler yapılması hukukçuları, özellikle akademisyenleri bu hususlarda yayın yapmağa teşvik ediyor. Ancak, kanunların, kanun yapma tekniğine uygun düzenlenmiş olması, ciddiyetle ve dikkatle hazırlanmış olması bu konuda üzerinde önemle durulması gereken bir nokta. Bunlara dikkat edilmezse çıkan kanunlar veya yapılan değişiklikler hakkında kitap hazırlamak, yazmak arzusu kalmıyor. Bu sebeple ya hiçbir şey yazılmıyor, ya da işin önemine uygun esere rastlanmıyor.
Mevcut ana kanunlarımız arasında, Anayasa kadar önemli olan Medenî Kanun'da yapılan yenilemeler, değişiklikler, memnuniyet vericidir ki, bu olumsuz özellikleri en düşük ölçüde arzetmektedir. Nitekim bu alandaki ciddi eserlerin mevcudiyeti bu düşüncemizi doğrulamaktadır.
Kişiler hukuku konusundaki bu çalışmanın oldukça uzun bir aradan sonra çıkmakta olması araya Medenî Hukuk'un başka alanlarındaki bir takım konularla ilgili çalışmalarımız sebebiyledir.
Ayrıca belirtmek gerekir ki, kişiler hukuku konusu Medenî Hukuk'un en zor alanlarından biridir. Bu nedenle bu alandaki çalışmalar tahminlerin ötesinde uzun sürmektedir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Bilgiler
.
Kişilik Kavramı, Kişiliğin Başlangıcı ve Sona Ermesi
.
Kişinin Ehliyetleri
.
Kişiliğin Korunması
.
Kişinin Hukuken Korunan Diğer Önemli Kişisel ve Yerel İlişkileri Hısımlık ve Yerleşim Yeri
.
Kişisel Durum Sicili
Kitapla İlgili Kategoriler