Kıbrıs'ta Federatif Çözüm Arayışlarının Teorik Çerçevede Analizi Aybüke Burcu Er  - Kitap

Kıbrıs'ta Federatif Çözüm Arayışlarının Teorik Çerçevede Analizi

1. Baskı, 
Nisan 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
131
Barkod:
9786050511659
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Sahip olduğu stratejik konumu itibarıyla tarih boyunca farklı uygarlıklar tarafından kontrol altına alınmak istenmiş olan Doğu Akdeniz 'in en büyük adası durumundaki Kıbrıs, yarım yüzyılı aşkın süredir çözümlenememiş uluslararası bir sorunu barındırmaktadır. Günümüzde Kıbrıs 'ta bulunan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi isimli iki ayrı devletin tek bir federatif çatı altında birleşip birleşemeyeceği konusu, üzerinde uzlaşma sağlanamamış çok taraflı uluslararası bir anlaşmazlıktır. Federalizm bağlamında çözülmeye çalışılan "Kıbrıs Sorunu " 'na yönelik bir çözüm sağlanamamıştır.
Kıbrıs'taki soruna yönelik federalizm merkezli ortaya konan modeller ve federalizmin teorik çerçevesi içerisinde yer alan tartışmalar çalışmanın konusunu oluşturmaktadır.
Çalışmadan elde edilen bulgu; Kıbrıs 'ta federalizm bir çözüm olmanın dışında çatışmaları arttıran bir yapıya sahiptir ve bu çerçevede federalizm devlet şeklini de içerisinde barındıran çok yapılı alternatif bir modele ihtiyaç bulunduğu yönündedir. Bu çalışmada kaynak taraması yapılarak betimsel analiz yöntemi kullanılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Siyasal Devlet Sistemleri ve Uygulama Biçimleri
.
Kıbrıs ve Kıbrıs Sorunu Tarihçesi
.
Kıbrıs Sorunu'na Yönelik Federalist Çözüm Arayışları ve Alternatif Modeller Üzerinden Analizi