Kelimeleri Sevmek Mehmet Akif Tutumlu  - Kitap

Kelimeleri Sevmek

1. Baskı, 
Ocak 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
224
Barkod:
9786258404906
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
160,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Edebiyatla felsefe ilişkisini dışlama değil, birbirini karşılıklı besleme anlayışı üzerinden benimseyen Tutumlu, bu yöndeki denemelerini kitap oylumunda ilk kez Zamana Baktım Petrarca'da yayımlamıştı. Bu kitaptan sonra çeşitli dergi ve özel sayı kitap-dergilerde yayımlanan denemelerini ise Kelimeleri Sevmek'te bir araya getiriyor.
Metafiziğin somutlaştığı alanlardan dan biri olan edebiyat ediminde yazarın, bir ahlaki özne olarak hareket etme yükümü altında olup olmadığı, edebiyat-etik ilişkisinin hangi bağlam ve sınırlar içinde ele alması gerektiği, edebiyat ediminin insan varoluşunun neresinde durduğu, dijitalleşen dünyada edebiyatın yeni bir anlam kazanıp kazanmadığı bu kitabın irdelediği konular arasındadır.
Eleştirel okumalarda ise: Hölderlin, Nietz-sche, Amiel, İonesco, Eric Freid, Sandor Marai; Sabahattin Kudret Aksal, Yücel Kayıran ve Şeref Bilsel'in yazınsal yapıtları okumanın, düşünmenin ve yazmanın nesnesi olarak öne çıkıyor bu kitapta. Bundan başka diğer yazınsal denemeler de kitabın kapsadığı yazılar arasında.