İş Hukuku Mevzuatı Prof. Dr. Murat Şen  - Kitap

İş Hukuku Mevzuatı

1. Baskı, 
Ekim 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x22
Sayfa:
1242
Barkod:
9786051467290
Kapak Türü:
Ciltli
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma, kanun, kanun hükmünde kararname, tüzük ve yönetmelik düzeyindeki mevzuatı güncel olarak bir arada sunma amacıyla hazırlanmıştır.
İş Hukukuna ilişkin mevzuatı derleme amacındaki bu kitabın kapsamı, kanunlar, kanun hükmünde kararnameler, tüzükler ve yönetmeliklerle sınırlandırılmış, alana ilişkin uluslararası sözleşmeler ile tebliğ, genelge, diğer idari düzenleyici işlemler ve yargı kararlarına yer verilmemiştir.
Çalışmada, mevzuatın gelişim seyrinin izlenebilmesi amacıyla, kanun metinlerinde değişiklik yapan kanunların kabul tarihi, numarası ve değişikliği yapan madde numaraları parantez içerisinde italik formda, değişikliğin yapıldığı metin ve ibareden önce belirtilmiştir.
Değişikliklerin kolayca izlenebilmesi açısından metin yazılımından farklı olarak italik formun kullanılmasına özen gösterilmiştir. 30 adet yasal düzenleme, bir adet KHK, üç adet tüzük ve 70 adet yönetmelik metnine yer verilen bu çalışmanın 5 Ekim 2015 tarihi itibariyle güncel olduğunu belirtmekte yarar vardır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Bireysel İş Hukukuna İlişkin Kanunlar
.
Toplu İş Hukukuna İlişkin Kanunlar
.
Bireysel ve Toplu İş Hukuku İle İlgili Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnameler
.
İş Yargısıyla İlgili Kanunlar
.
İş Hukuku Alanındaki Tüzükler
.
Bireysel İş Hukuku Alanındaki Yönetmelikler
.
İş Sağlığı ve Güvenliği Alanındaki Yönetmelikler
.
Toplu İş Hukuku Alanındaki Yönetmelikler
Kitapla İlgili Kategoriler