İklimlendirme Esasları ve Uygulamaları Prof. Dr. Recep Yamankaradeniz, Prof. Dr. İlhami Horuz, Prof. Dr. Salih Coşkun, Prof. Dr. Ömer Kaynaklı, Doç. Dr. Nurettin Yamankaradeniz  - Kitap
4. Baskı, 
Aralık 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
630
Barkod:
9786052473276
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
362,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İklimlendirme Esasları ve uygulamaları isimli bu kitap, iklimlendirme sektöründe çalışanlara, Makine Mühendisliği Bölümü ve Meslek Yüksek Okullarının İklimlendirme Soğutma Programı öğrencilerine ve bu konunun meraklılarına, konu ile ilgili teorik ve pratik bilgileri kolay takip edilebilir ve anlaşılabilir bir şekilde açıklamalar ve örnekleriyle detaylı olarak sunmayı amaçlamaktadır.
Bu kitapta, iklimlendirmeye giriş ve ısıl konfor, iklimlendirmenin temel kavramları, iklimlendirmede kütle transferi psikrometri ve uygulamaları, endüstriyel ve konfor kliması hesapları, soğutma yükü hesabı, klima santralleri elemanları hesap ve seçimleri, hava kanallarının projelendirilmesi, soğutma kuleleri ve hesabı, soğutma sistemlerinin bileşenleri, klima sistemlerinin sınıflandırılması ve karşılaştırılması, hastanelerde temiz oda tasarımı ve klima sistemleri, klima sistemlerinde otomatik kontrol, klima sistemlerinde gürültü, titreşim ve yalıtım, klima sistemlerinde devreye alma, test işletme ayar, işletme ve bakım konuları kolay anlaşılabilir şekilde belli bir sistematik ve düzen içinde anlatılmaya çalışılmıştır.
Ayrıca eklerde, Sİ birim sistemine ilişkin temel birimler ve bunlardan türetilen diğer bazı birimler, birim dönüşümleri, suyun ve havanın özellikleri ve psikrometrik diyagram verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İklimlendirmeye Giriş
.
İklimlendirmenin Temel Prensipleri
.
Kütle Geçişi
.
Psikrometri ve Uygulamaları
.
Endüstriyel ve Konfor Kliması Uygulamaları
.
Soğutma Yükünün Hesabı
.
Klima Santralleri ve Elemanları
.
Hava Kanallarının Tasarımı ve Projelendirilmesi
.
Su Soğutma Kuleleri
.
İklimlendirme Sistemleri
.
Hastanelerde Temiz Oda Tasarımı ve Klima Tesisatı
.
Klima Sistemlerinde Otomatik Kontrol
.
Ses ve Titreşim
.
Test – Ayar – Dengeleme, İşletme ve Bakım